İsveç'ten "savaşa hazır olun" açıklaması

İsveç'te önce Sivil Savunma Bakanı, ardından Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı "savaşa hazır olun" uyarıları endişeye ve "panik yaratma" eleştirilerine neden oldu.

İsveç'ten "savaşa hazır olun" açıklaması
İsveç'ten "savaşa hazır olun" açıklaması
GİRİŞ 11.01.2024 14:54 GÜNCELLEME 11.01.2024 14:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl-Oskar Bohlin, Pazar günü katıldığı bir konferansta "İsveç'te savaş olabilir." ifadesini kullanmıştı. Ardından Genelkurmay Başkanı Micael Byden de tüm İsveçlileri zihinsel olarak savaşa hazır olmaya çağırdı.

Üst düzey yetkililerden art arda yapılan bu açıklamaların tonuysa, İsveç muhalefetinin tepkisini çekti.

Eski başbakan Magdalena Andersson İsveç televizyonuna yaptığı açıklamada, güvenlik durumunun ciddi olduğunu kabul etse de, "savaş hemen yanı başımızda da değil" dedi.

Sivil Savunma Bakanı Bohlin ise insanların uykularını kaçırmak istemediğini söyledi. Ancak ihtimallere dair farkındalıkları artırmak istediklerini belirtti.

Yaklaşık 200 yıldır savaş görmeyen İsveç, NATO üyeliği için Türkiye ve Macaristan'dan yeşil ışık bekliyor.

İsveç'in NATO hamlesine neden olan Rusya-Ukrayna savaşı, 24 Şubat'ta ikinci yılını dolduracak. Bu süreçte Kuzey Avrupa ülkesi İsveç'te askeri harcamalar neredeyse iki katına çıkarılmış durumda.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Cenab-ı ALLAH Türkiye ye yaşattıklarınız düşmanlığı size de gösterir elbet.
    Cevapla
  • Kenan 3 ay önce Şikayet Et
    rusya başşeytan ingiltereye saldıracak
    Cevapla
  • mert 3 ay önce Şikayet Et
    insaallah natoya üye olmadan Ruslar uyrayanaya yasattiklarinin aynisini yasatirlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi