İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a İsviçre darbesi! Dokunulmazlığı tehlikede

İsviçre Federal Savcılığı, Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere İsviçre'ye gelen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog hakkında çok sayıda suç duyurusu alındığını bildirdi.

GİRİŞ 19.01.2024 18:46 GÜNCELLEME 20.01.2024 10:16
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika Herzog haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a ziyaret için gittiği İsviçre'den ağır darbe geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a İsviçre darbesi! Dokunulmazlığı tehlikede

HERZOG'A DAVOS ZİYARETİ SIRASINDA ÇOK SAYIDA SUÇ DUYURUSU

Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere İsviçre'ye gelen İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog hakkında Davos ziyareti sırasında suç duyurusunda bulunuldu.

Bern Today gazetesinin haberine göre, suç duyuruları Bern kanton polisi aracılığıyla İsviçre Federal Savcılığına iletildi.

Herzog hakkında çok sayıda bireysel suç duyurularının Bern, Cenevre ve Zürih kantonlarından yapıldığı kaydedildi.

HERZOG'UN DOKUNULMAZLIĞI TEHLİKEDE

Savcılık, suç duyurularının artık olağan prosedüre uygun olarak inceleneceğini belirtirken, Herzog'un dokunulmazlığıyla ilgili durumu incelemek için Dışişleri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Herzog'un dokunulmazlığıyla ilgili kararı, İsviçre Dışişleri Bakanlığı verecek.

Savcılık, yöneltilen soru üzerine suçlamaların tam olarak neyle ilgili olduğu konusunda yanıt vermedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a İsviçre darbesi! Dokunulmazlığı tehlikede

'CEZAİ BİR SORUŞTURMA AÇILACAĞINI UMUYORUZ'

Legal Action Against Crimes Against Humanity grubu suç duyurusunda bulundu

İsviçre'nin resmi haber sitesi Keystone-SDA'da yer alan habere göre, suç duyuruları "Legal Action Against Crimes Against Humanity" isimli bir grup tarafından yapıldı.

Grup yaptığı yazılı açıklamada, "Cezai bir soruşturma açılacağını umuyoruz; böyle bir soruşturma Uluslararası Ceza Mahkemesi önündeki yargılamalara paralel olarak yürütülebilir." ifadelerini kullandı.

Grup, İsviçre'nin bir soruşturma yürütmekle yükümlü olduğuna inanıyor.

İsviçre, daha önce eski Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh'in durumunda olduğu gibi, diplomatik dokunulmazlığı daha önce de birçok kez göz ardı etmişti.

Grup bunun "Batılı suçlular" için de geçerli olması gerektiğini savundu.

Dünya Ekonomik Forumu, bu yıl 15-19 Ocak tarihlerinden Davos'ta düzenlendi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Türkiye Yahudileri 3 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmaz it iti ısırmaz zira . Tüm Dünyada siyonizme karşı ortak hareket başlatılmadığı müddetçe siyonist abd israil ingiltere ve ab ülkeleri katliamlara biyolojik saldırılara tarımı hayvancılığı yok etmeye devam edecektir ne yazıkki..Bakın ukraynada sözde savaş diyerek gdo lu ayçiçek yağını ve gdo lu buğdayları tüm dünyaya yedirdiler birde üstüne para kazandılar..
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR
    Cevapla
  • Kara 3 ay önce Şikayet Et
    Ulan bir yemen kadar olamadik yaa
    Cevapla
  • Nurettin Şimşek 3 ay önce Şikayet Et
    Siyonist görüldüğü yerde infaz edilmeli.Lami çimi yok
    Cevapla
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Palavra haber. Kokuşmuş havuz medyasının tek işi patlamış balonu şişirmek , gaz basmak , gaz almak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı