Blinken'dan Orta Doğu için "1973" tanımlaması

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 7 Ekim'den Suriye-Ürdün sınırındaki ABD üssüne düzenlenen saldırıya kadar ki süreci, "1973'ten bu yana Orta Doğu'da, şu an karşı karşıya kaldığımız kadar tehlikeli bir dönem görmedik." sözleriyle tanımladı.

Blinken'dan Orta Doğu için "1973" tanımlaması
Blinken'dan Orta Doğu için "1973" tanımlaması
GİRİŞ 30.01.2024 10:36 GÜNCELLEME 30.01.2024 10:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Washington'da ortak basın toplantısı düzenleyen ABD DIşişleri Bakanı Antony Blinken, 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Blinken, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla başlayan ve İsrail'in saldırılarıyla iyice tırmanan gerilimin bölgede ciddi bir tansiyon biriktirdiğini vurguladı.

ABD'li bakan, son 3 ayda bölgede yükselen tansiyonu, "Şu anda Orta Doğu'da inanılmaz istikrarsız bir dönem yaşıyoruz. 1973'ten bu yana bölgede, şu an karşı karşıya kaldığımız kadar tehlikeli bir dönem görmedik." sözleriyle özetledi.

Gerilimin bölge geneline yayılmasını istemediklerini ifade eden Blinken, bununla birlikte Amerikan kuvvetlerini ve çıkarlarını korumak için gereken her şeyi yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

ABD, Ürdün'deki üssüne saldıran İHA'ya müdahale etmemişABD, Ürdün'deki üssüne saldıran İHA'ya müdahale etmemiş

ABD güçlerine yönelik İHA ile düzenlenen saldırı

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün ilk olarak Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamayla, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 25 kişinin yaralandığını bildirmiş, daha sonra yaralananların sayısını 34 olarak güncellemişti. Daha sonra Pentagon, yaralıların sayısının 40'ın üzerinde olduğunu açıklamıştı.

Başta Biden olmak üzere ABD'li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutmuş, ABD'nin seçeceği bir zaman ve yerde saldırıya karşılık verileceğini belirtmişti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de İran'ın söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu iddialarını reddederek "Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran'dan talimat almıyor." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Ela Ar 3 ay önce Şikayet Et
    ABD Siyonist İsrail,AB İng Fransa Almanya İtalya hepinizin sonu yakındır
    Cevapla
  • Kızıl Elma 3 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin güçten düşmesine en çok terörist pkk'lılar üzülüyor
    Cevapla
  • Zekeriya 3 ay önce Şikayet Et
    Sizin gibi seytanlar suclu, blinken. Cekin kirli ellerinizi insanligin üstünden. Suan yasadigin ülkenin bölünecegi günü dört gözle bekliyor oplacagiz. Bir birinmizi yiyeceksiniz, insaallah.
    Cevapla
  • Okur 3 ay önce Şikayet Et
    Blink blink yine yahudi olarak konuşmuş abd li olarak konuşsaydı 1983 derdi 240 abd 60 fransıx askeri ölümü 60 abd yaralı daha mı azmış. Beyrutu işgal planı devrede tarih hep tekerrür.
    Cevapla
  • günaydın 3 ay önce Şikayet Et
    ne işniz var Ortadoğu'da def olup gidin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında