Husiler: ABD’den Yemen'e savaş açma tehdidi aldık

Yemen’deki Husiler, ABD’nin Umman aracılığıyla, kendilerine, Yemen’e savaş açma ve cepheleri hareket geçirme tehdidi içeren bir mesaj gönderdiğini duyurdu.

Husiler: ABD’den Yemen'e savaş açma tehdidi aldık
Husiler: ABD’den Yemen'e savaş açma tehdidi aldık
GİRİŞ 31.01.2024 01:04 GÜNCELLEME 31.01.2024 01:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Umman aracılığıyla Yemen'e savaş açma ve cepheleri harekete geçirme tehdidi içeren bir mesaj iletti." dedi.

Husi, Filistin halkına verdikleri desteğe işaret ederek, "ABD’nin bu tehdidi, Yemen halkının Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının soykırıma ve ablukaya maruz kalmasını reddetmesi nedeniyledir." ifadelerini kullandı.

ABD’nin tehdidini gerçekleştirmesi halinde bunun başarısızlıkla sonuçlanacağına vurgu yapan Husi, şunları kaydetti: "Onlara (ABD), bu tehditlerini uygulamaya yönelik herhangi bir maceranın veya aptallığın başarısızlığa mahkum olduğunu ve hiçbir düşman hareketinin, halkımızı Gazze'yi destekleme hedefinden caydıramayacağını ilan ediyoruz."

Husiler, 23 Ocak’ta da ABD ve İngiltere'ye "askeri gemilerini Kızıldeniz'den geri çekmeleri" çağrısında bulunmuştu.

Husilerin sözde Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin el-Azzi, barıştan yana olduklarını ve ABD'nin Yemen ve Filistin halkına karşı pozisyonunda değişim olmasını umduklarını açıklamıştı.

Husilerin sözde Savunma Bakanı Muhammed el-Atıfi ise, "Amerikan ve İngiliz kuvvetleriyle uzun bir savaşa hazırız. Yemen'in savunma politikasına hizmet etmek amacıyla deniz angajmanı kurallarında temel değişiklikleri ve önemli değerlendirmeleri tamamladık." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    aptal olmayalım. husuler İran ABD ve İsrail kargaşa ile Kızıldenizi bypass edip israil üzerinden yeni bir ticaret yolu pesindeler. Filistin sadece kurban ne yazık ki. olay bambaşka
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bunlar ABD ile bir olup Yemen'de geri kalan Sünni Müslümlari katletme pesindeler sizde iyice Şii oldunuz haber 7
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım İslam'a ve tüm müslüman kardeşlerimize yardım eyle. Amerika batı ülkeleri ve çıbanın başı İsrail'i kahreyle, mümin kullarına birlik ve beraberlik nasip eyle.... Aminnn...
    Cevapla
  • ADEMOGLU 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim dilerse ;ASLANI KEDİYE BOĞDURUR ,Zalime karşı elinizle karşı koydunuz ey fakir ama yiğit insanlar.ASLAN ZOR DURUMDA devam
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 ay önce Şikayet Et
    Coğrafyadaki devletleri İsrail projesine ZORLA RAZI etmeye çalışıyorlar ! UYUMASIN Kimse !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi