ABD Başkanı Biden'dan Yahudi yerleşimci teröristlere yaptırım kararı

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimci teröristlere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırım listesine alınan 4 Yahudi teröristi açıkladı.

ABD Başkanı Biden'dan Yahudi yerleşimci teröristlere yaptırım kararı
ABD Başkanı Biden'dan Yahudi yerleşimci teröristlere yaptırım kararı
GİRİŞ 01.02.2024 20:30 GÜNCELLEME 01.02.2024 23:54
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimci teröristlere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Başkanı Biden, Batı Şeria'da güvenliği zedeleyenlere yönelik hazırlanan başkanlık kararnamesine imza attı.

Hamas'tan Cenin'deki hastane baskınına yanıt: Cevapsız kalmayacakHamas'tan Cenin'deki hastane baskınına yanıt: Cevapsız kalmayacak

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinli çocuğu darbettiği anın görüntüsü ortaya çıktıİsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinli çocuğu darbettiği anın görüntüsü ortaya çıktı

Batı Şeria'daki gerilim patlamaya dönüşecekBatı Şeria'daki gerilim patlamaya dönüşecek

Kararname ile işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı son dönemde şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimciler, ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacak.

VİZE ALAMAYACAKLAR. ABD'DEKİ VARLIKLARI DONDURULACAK

Yaptırım listesine dahil edilenler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD'deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

Biden, ilgili açıklamasında Batı Şeria'daki güvenliğin ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını ve bölgedeki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili arka plan toplantısı düzenleyen bir Beyaz Saray yetkilisi, söz konusu kararname kapsamında isimleri belirtilmeyen 4 kişinin şimdiden yaptırım listesine dahil edildiğini bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

"YAHUDİ YERLEŞİMCİ" DEĞİL "İŞGALCİ TERÖRİST"

Filistinlilerin gasp edilen topraklarına yerleştirilen Yahudilere, "yerleşimci" yerine "işgalci terörist" tanımlamasını defalarca kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Ortak Zirvesi'nin sonuç bildirisi hakkında da "Gerçekten çok fazla eylem noktası içeren, bugüne kadar hiç söylenmemiş, yerleşimcileri terörist olarak tanımlayan, hatta jeostrateji üreten bir metin var burada." ifadelerini kullanmıştı. 

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI LİSTEYE ALINAN 4 YAHUDİ YERLEŞİMCİ TERÖRİSTİN İSMİNİ AÇIKLADI

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Batı Şeria'da artan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğu ve bu olaylara karışanların, yaptırıma maruz kalacağı bildirildi.

Açıklamaya göre isimleri David Chai Chasdai, Einan Tanjil, Shalom Zicherman ve Yinon Levi olarak açıklanan 4 aşırılıkçı Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da şiddet olaylarını başlatmak, Filistinli sivilleri hedef almak ve evlerini yakmak gibi suçlardan dolayı yaptırım listesine alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında ABD'nin, İsrail hükümetiyle işgal altındaki Batı Şeria'daki aşırılıkçı Yahudi yerleşimci şiddeti hakkında "çok samimi" görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Miller, ABD'nin İsrail tarafına, Batı Şeria'daki yerleşimlerin genişlemesinin bölgedeki barış istikrarına zarar verdiğini ve bağımsız Filistin devletinin kuruluşunu tehdit ettiğini, ilettiğini söyledi.

İsrail'den aşırılıkçı Yahudi yerleşimci şiddeti konusunda harekete geçmesini istediklerini kaydeden Miller, ABD'nin bu konuda İsrail'le temas kurmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini bugün imzalamıştı.

Yaptırım listesine alınan kişiler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD'deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Koskoca filistinde bu 4 yahudiyi öldürememişler mi ?
    Cevapla
  • Gürbüz 3 ay önce Şikayet Et
    VEYA, yaptırım yapılacak yerleşimci 4 tane miymiş. Hadi be ! Bütün bunlar TEPKİ daha büyüyor ya, numaradan işler.
    Cevapla
  • Bidost 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail terör devleti ve ona köpeklik yapan deaş ve ypg pekaka o haritadan silinmedikçe, Ortadoğu'da huzur olmayacak maalesef.
    Cevapla
  • insan 3 ay önce Şikayet Et
    taş üstünde taş koymadınız yerleşimci terörist dediğin itraile halen mühimat ve para aktarıyorsun kâfirin kafirdir kafirdir
    Cevapla
  • Yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    alçak terörist biden bidonu boş davul
    Cevapla
  • MİCANOVİÇ 3 ay önce Şikayet Et
    İlâhi Yâ Râbbi ; " YERYÜZÜNDE BİR TANE YÂHÛDİ BIRAKMA" Amiiiiinnnnn...Amiiiiinnnnn....Amiiiiinnnnn....
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    He he Müslümanlar itraile demir, akaryakıt, sebze göndersin Allah'ta bu iki yüzlü Müslümanlar için itraili yok etsin. Ne güzel!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez