ABD'den Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, eğer herhangi bir ülke Rusya'nın bazı kötü niyetli davranışlarından vazgeçme konusunda anlamlı bir rol oynayabilecekse bunu kesinlikle memnuniyetle karşılayacaklarını bildirdi.

ABD'den Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama
ABD'den Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama
GİRİŞ 06.02.2024 10:11 GÜNCELLEME 06.02.2024 10:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısına gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretle ilgili soruya, "Eğer herhangi bir ülke Rusya'nın bazı kötü niyetli davranışlarından vazgeçme konusunda anlamlı bir rol oynayabilecekse bunu kesinlikle memnuniyetle karşılarız." sözleriyle cevap verdi.

Türk dış politikasıyla ilgili angajmanlar hakkında yorum yapmaktan çekinen Patel, Türkiye'nin, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin başarıya ulaşmasındaki etkisine değindi.

Patel, "Ukrayna tahılının gitmesi gereken yere ulaşmasının ve bu alanda güvenilir bir ilerleme kaydedilmesinin kritik önemini hissetmeye devam ediyoruz. Bu kesinlikle hoş karşılanacak bir şey." ifadelerini kullandı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 29 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin şubatta gerçekleşmesi için hazırlık yapıldığını söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Saka 2 ay önce Şikayet Et
    Konuya bak tahıl, insanları katledin sonra da insani meseleden bahsedin yuh
    Cevapla
  • Kral 2 ay önce Şikayet Et
    Köpeklere bak hele ahlak dersi vermeye kalkiyo bide dünyanın herhangi bi yerinde kan akıyorsa göz yaşı dökülüyor sa kesin orda sizin demokrasi anlayışınız var dünyada sizinle aynı çizgide olmayan herkes terörist Çin rusya kore turkiye İran katar ispanya macaristan belarus vs vs hepsi terörist zaten gevşekler
    Cevapla
  • Carsamba55 2 ay önce Şikayet Et
    Putin'i cok iyi korumaliyiz..Havada kus dahi ucmamali...
    Cevapla
  • Malatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Putin üst düzey korunuyor kendi ekibi tarafından burda da her detayı kontrol edecekler
    Cevapla
  • Raa 2 ay önce Şikayet Et
    Abd nin yapacağı birşey yok.sadece zırvalamış.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sanki abd çok iyi niyetli al birini cır ötekine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş