Almanya'dan İsrail'e Refah uyarısı

ABD'nin ardından Almanya da Netanyahu'nun Refah'a saldırma planına tepki gösterdi. Alman Bakan Baerbock, İsrail'in Refah'a yönelik muhtemel saldırılarının sonuçlarına karşı, "İnsani bir felaketin başlangıcı olur." dedi.

Almanya'dan İsrail'e Refah uyarısı
Almanya'dan İsrail'e Refah uyarısı
GİRİŞ 10.02.2024 15:19 GÜNCELLEME 10.02.2024 15:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik operasyonu Refah'a genişletme ve bölgedeki sivilleri tahliye planına tepki gösterdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası bir saldırının sonuçları konusunda uyarıda bulunan Baerbock, Cumartesi günü sosyal medya platformu X üzerinden, "İsrail ordusunun Refah'a saldırması insani bir felaket olur." ifadelerini kullandı.

Baerbock paylaşımında, "Refah'ta yaşanan acil durum şimdiden inanılmaz boyutlara ulaştı. 1.3 milyon insan çok dar bir alanda çatışmalardan kaçarak sığınacak bir yer arıyor. İsrail ordusunun Refah'a yönelik bir saldırısı insani bir felaketin başlangıcı olacaktır. Gazze'deki insanların kaçacak bir yeri yok." dedi.

Beyaz Saray'dan İsrail açıklaması! 'Askeri operasyon felaket olur'Beyaz Saray'dan İsrail açıklaması! 'Askeri operasyon felaket olur'

İsrail ordusu Refah'a saldıracakİsrail ordusu Refah'a saldıracak

Baerbock, İsrail'e bir gezi daha düzenleyeceğini duyurduğu açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"İsrail, Hamas terörüne karşı kendini savunmalı ama aynı zamanda sivil halkın acılarını da mümkün olduğunca hafifletmeli. Bu nedenle, rehinelerin nihayet serbest bırakılabilmesi için de yeni bir ateşkese ihtiyaç var. Bunu başarmanın yollarını önümüzdeki hafta İsrail'de tekrar görüşeceğim."

14 Ekim 2023'te çekilen Refah'ın görüntüsü

REFAH'A SALDIRACAKLAR

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin kuzey ve orta kesimlerine girmiş olan İsrail ordusunun kısa süre içinde en güneydeki Refah'a kadar ineceğini açıklamıştı.

ABD, REFAH'A SALDIRIYI DESTELEMİYOR

Gazze'nin nüfusunun yarısından fazlası, Mısır ile sınırda bulunan Refah'ta hayata tutunmaya çalışıyor.

Bunun üzerine Beyaz Saray dün, Refah'ta bulunan mülteciler düşünülmeden yapılacak herhangi büyük bir operasyonu desteklemeyeceklerini belirtti.

İsrail ordusu ise bu uyarıya rağmen Cuma sabahı Refah'a hava saldırısı düzenledi.

14 Ocak 2024'te çekilen Refah'ın görüntüsü

REFAH'TAKİ İNSANİ DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Refah, Gazze'ye yönelik saldırılarını güneye kaydıran İsrail askeri harekatının odak noktası haline gelmiş durumda.

Gazze'deki 2,3 milyonluk nüfusun yarıdan fazlası Refah'ta hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Bu bölgedeki Filistinlilerin birçoğu Mısır sınırında kendi yaptıkları derme çatma çadırlarda barınmaya çalışıyor.

İnsani yardım kuruluşları İsrail'in Refah'ta ilerlemesinin bir milyondan fazla kişinin sıkışıp kaldığı bölgede kitlesel ölümlere yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Serci 2 ay önce Şikayet Et
    Her türlü bombardımanı meşru ve imkanı sağlayan şimdi yapılması gerekeni arz ediyor. tuhaf bir hal.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı