Navalny'nin eşi Putin'e meydan okudu

Cezaevinde ölen Navalny'nin eşi Navalnaya: "Merhaba, ben Yulia Navalnaya. Benim yerimde bir başkasının olması gerekiyordu ama o kişi Vladimir Putin tarafından öldürüldü. Aleksey için yapabileceğimiz en önemli şey savaşmaya devam etmek."

GİRİŞ 19.02.2024 16:12 GÜNCELLEME 19.02.2024 17:08
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya, X hesabı açarak yayınladığı video mesajında, "özgür bir Rusya için mücadele edeceğini" söyledi.

Navalnaya, "Aleksey Navalny'nin çalışmalarını sürdüreceğim" başlıklı videosunda, "Özgür bir Rusya'da yaşamak istiyorum, özgür bir Rusya inşa etmek istiyorum." dedi.

"Vladimir Putin kocamı öldürdü." diyen Navalnaya, yeni bir Rusya yaratmak için Kremlin'le savaşmak üzere Rus halkıyla birlikte çalışacağını da sözlerine ekledi.

Navalnaya, Rus yetkilileri Navalny'nin cesedini saklamakla ve "Novichok sinir gazı izlerinin vücudundan kaybolmasını beklemekle" suçladı ve "cinayeti işleyenlerin isimlerinin açıklanacağını" belirtti.

Navalnaya, "Putin, Aleksey'i öldürerek benim yarımı öldürdü, kalbimin ve ruhumun yarısını. Ama diğer yarısına hala sahibim ve bu bana vazgeçmeye hakkım olmadığını söylüyor. Aleksey Navalny'nin çalışmalarına devam edeceğim, ülkemiz için savaşmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

"BU SUÇU İŞLEYENLERİ AÇIKLAYACAĞIZ"

Rus yetkilileri "Navalny'nin cesedini saklamakla ve Novichok sinir gazı izlerinin vücudundan kaybolmasını beklemekle" suçlayan Navalnaya, şöyle devam etti:

"Sizi yanımda durmaya çağırıyorum. Öfkemi benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Öfke, kızgınlık, geleceğimizi öldürmeye cüret edenlere karşı nefret!"

Rus muhalif Navalny, hayatını kaybettiRus muhalif Navalny, hayatını kaybetti

Navalny'nin eşinden Putin'e tehditNavalny'nin eşinden Putin'e tehdit

Navalnaya son olarak şunları şöyledi:

"Putin'in Aleksey'i üç gün önce neden öldürdüğünü tam olarak biliyoruz. Bunu size yakında anlatacağız. Bu suçu tam olarak kimin ve nasıl işlediğini kesinlikle bulacağız. Kesinlikle. İsimleri söyleyeceğiz ve yüzleri göstereceğiz."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Boyundan büyük işlere kalkışma
    Cevapla
  • kassam 2 ay önce Şikayet Et
    ben Putin'i tebrik ediyorum gerçek demokrat gerçek vatan sever bir lider
    Cevapla
  • Nezir 2 ay önce Şikayet Et
    Sen kendin savaşıyoruz diyorsun. E, savaşta birileri ölecek. Eşinde savaşta öldü. Ölmek istiyorsan sende devam et.
    Cevapla
  • patriot 2 ay önce Şikayet Et
    Navalny amerikada özel yetiştirimiş birisi, amaçları zelensky gibi başa getirmekti, rus milliyetçiler buna izin vermedi, putin falan hikaye...
    Cevapla
  • Alit 2 ay önce Şikayet Et
    Maşaaaaaaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı