Sudan’da en az 25 milyon insan açlıkla mücadele ediyor

Sudan, 2023 Nisan ayı ortasından bu yana Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral el-Burhan komutasındaki ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. İç savaşa sürüklenen ülkede insani kriz büyüyor.

Sudan’da en az 25 milyon insan açlıkla mücadele ediyor
Sudan’da en az 25 milyon insan açlıkla mücadele ediyor
GİRİŞ 21.02.2024 13:45 GÜNCELLEME 21.02.2024 13:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), dünyanın en büyük yerinden edilme krizinin yaşandığı Sudan'da, 10 aydır süren iç savaş nedeniyle en az 25 milyon insanın artan açlık ve yetersiz beslenme sorunuyla mücadele ettiği uyarısında bulundu.

SUDAN'DA MİLYONLAR AÇLIKLA SAVAŞIYOR

WFP'den yapılan yazılı açıklamada, "Sudan'da en az 25 milyon insan, yüksek oranda açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ediyor. Şu anda ne yazık ki fonumuz bulunmuyor ve ihtiyaç sahibi insanlara gereken ölçekte ulaşma imkanımız yok." ifadesi kullanıldı.

'ZORLA YERİNDEN EDİLİYORLAR

Açıklamada görüşlerine yer verilen WFP Sözcüsü Annabel Symington, her hafta binlerce ailenin yerlerinden edildiğini, sınırları aşarak Çad ve Güney Sudan'a doğru geçmeye zorlandığını belirtti. Sözlerine:

"Her iki ülkede de yağmur mevsimi yaklaşıyor ve bununla birlikte insanlara ulaşmak daha da zorlaşacak. Bir müdahaleyi sürdürebileceğimizden emin olmak için şu anda yardımı önceden hazırlamamız gerekiyor. Bunu yapamıyoruz ve üstelik Çad, Güney Sudan kendi açlık krizleriyle uğraşıyor. Yani bu gerçekten kriz üstüne inşa edilen bir kriz" ekledi.

SUDANLI MÜLTECİLERİN SAYISI YARIM MİLYONU AŞTI

Çatışmaların başlangıcından bu yana yarısı çocuk olmak üzere yaklaşık sekiz milyon kişi Sudan'dan ayrıldı. BM'ye göre, Güney Sudan'a her gün yaklaşık 1.500 yeni kişinin geldiğini tahmin eden bu kişilerin yaklaşık 560.000'i Güney Sudan'a sığındı. 

KAYNAK: AA, HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • -Gözlemci 2 ay önce Şikayet Et
    Onlara emperyalizme karşı gelişmeyi öğretmek gerekiyor..hangi birine yardım edilecek nereye kadar..ABD heryeri sömürüyor kışkırtıp saval çıkartıyor,kendilere birşey olmuyor...Rahat bıraksınlar ülkeleri kinse aç kalmaz..Gazzeyi gözler önünde bitiriyorlar..Dua etsekte içraatte gerekiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?