ABD'den son dakika Gazze duyurusu! Biden ilan etti: İsrail ile anlaştık

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki esirlerin tamamının çıkarılması için İsrail ile ramazan boyunca saldırıların durdurulması konusunda anlaştıklarını söyledi.

GİRİŞ 27.02.2024 21:18 GÜNCELLEME 28.02.2024 09:26
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Son dakika Gazze haberleri: NBC'nin haberine göre, kanalın "Late Night With Seth Meyers" programına katılan Biden, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

RAMAZAN AYI BOYUNCA SALDIRILAR DURDURULACAK

Biden, Gazze'de ateşkese ilişkin soruya, "Önümüzde bir yol var fakat bu zor bir yol." yanıtını verdi.

Esirlerin durumu ile ilgili "Öncelikle tutulan esirler serbest bırakılmalı." diyen Biden, esirlerin tamamının çıkarılması amacıyla İsrail tarafıyla "ramazan ayı boyunca eylemlerini durduracakları" konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

ABD'den son dakika Gazze duyurusu! Biden ilan etti: İsrail ile anlaştık

BIDEN: BEN BİR SİYONİSTİM, İSRAİL OLMASAYDI DÜNYADA TEK BİR YAHUDİ BİLE GÜVENDE OLMAZDI

Biden, İsrail'in kendileri ve Filistinliler için barışa sahip olma fırsatını değerlendirmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Siyonist olmanız için Yahudi olmanıza gerek yok. Ben bir siyonistim, İsrail olmasaydı, dünyada tek bir Yahudi bile güvende olmazdı." şeklinde konuştu.

Geçici ateşkesin sağlanması durumunda farklı bir yönde ilerlenebileceğini ifade eden Biden, böyle bir durumda İsrail'in güvenliğini ve Filistinlilerin bağımsızlığını garanti altına alacak iki devletli çözüme ulaşılabileceğini belirtti.

ABD'den son dakika Gazze duyurusu! Biden ilan etti: İsrail ile anlaştık

ATEŞKES TARİHİNİ DE VERDİ

ABD Başkanı Biden, New York'a yaptığı ziyarette basın mensuplarının Gazze'de ateşkesin ne zaman sağlanacağına ilişkin sorusuna, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." yanıtını vermişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • İşte Yol Bu ! 2 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun reisten... Bi telefonla ikisini de yola getirdi...
    Cevapla
  • yusufcuk 2 ay önce Şikayet Et
    sefer olmassa zafer olmaz, müslümanlık bumu yattıgın yerden savaş kazan ?
    Cevapla
  • za.. 2 ay önce Şikayet Et
    Allah milletimizi israil yahudisinden,abd conisinden,iran münafığından,rus ayısından,hind ve çin yamyamından,ingilizzşeytani aklından korusun. Amin
    Cevapla
  • Aminnnnnnn 2 ay önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • Mevzu 2 ay önce Şikayet Et
    Esirleri bulamadınız esir takası olunca ondan sonra ki planınız toplu kıyıma mi geçmek olacak bunu biliyoruz bu dünyanın huzurunu Siyonist ve Yahudiler bozuyor çünkü lanetli bir ırk oldunuzu sizde kabul ediyor ve tüm kirli hain vahşi planlarınızı üretiyor sizlere lanet olsun
    Cevapla
  • İzmirli 2 ay önce Şikayet Et
    Allah (cc) kâfirlerin ölüsüne dirisine lanet etsin. Amiiiiiin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama