Netanyahu, Biden’a rest çekti! Katliam mesajı verdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Biden'ın, "Gazze'de sivil ölümleri devam ederse İsrail'e uluslararası desteğin azalabileceği" yönündeki açıklamalarına karşılık, Amerika kamuoyunda ülkesine yönelik desteğin devam ettiğini belirtti.

GİRİŞ 28.02.2024 04:27 GÜNCELLEME 28.02.2024 09:18
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İsrail hükümet ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Biden'ın açıklamalarına yanıt verdi.

"GÖZLE GÖRÜLÜR BAŞARI ELDE ETTİK"

Netanyahu, "Savaşın başından beri savaşın vaktinden önce bitirilmesini hedefleyen baskıyı tıkamak ve İsrail'e uluslararası destek sağlamak için diplomatik bir kampanya yürüttüm. Gözle görülür başarı elde ettik." ifadesini kullandı.

ABD KAMUOYUNUN İSRAİL'E DESTEĞİ YÜZDE 82 ORANINDA

Harvard Harris Poll anketine göre ABD kamuoyunun İsrail'e desteğinin yüzde 82 oranında çıktığına işaret eden Netanyahu, "Bu bizim saldırılarımıza zafere kadar devam etmemize yardımcı olacak." yorumunda bulundu.

İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu'nun yanıtı ABD Başkanı Biden'ın, New York'ta gazetecilere verdiği bir demecinde, "Gazze'de masumların öldürülmesinin İsrail'e uluslararası desteği azaltılabileceği" biçimindeki açıklaması üzerine geldi.

BİDEN ATEŞKES TARİHİNİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Biden, basın mensuplarının Gazze'de ateşkesin ne zaman sağlanacağına ilişkin sorusuna, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." yanıtını vermişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusundan, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın "tahliyesi" ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlayarak "savaş kabinesi"ne sunmasını istemişti.

İsrail'den alçak plan! Netanyahu, Refah için kabineyi toplayacakİsrail'den alçak plan! Netanyahu, Refah için kabineyi toplayacak

İsrail ordusu, 'Refah planını' Savaş Kabinesi'ne sunduİsrail ordusu, "Refah planını" Savaş Kabinesi'ne sundu

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Allah seni yok etsin şeytanyahu... Allah bu siyonistlere fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Tüm İslâm düşmanlarını Rabbim kahrı perişan etsin.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    İsraile “Çin’e yaklaşma dedin hatta Çin büyükelçisini İsrailde öldürdün”. Noldu? İsrail Çin’le stratejik ilişkilerine devam ediyor,.Yahudi olmayan Kenedy’in öldürülmesi, İsraili tanıyacağım diyen CLİNTON’la Monica LEWINSY olayları gibi hatta “Netenyahu hep ABD’ye gelirken kirli çamaşırlarını beyaz saraya getiriyor, burda yıkatıyor” cümlesi Trumpt’ın ipinin çekilmesi ?
    Cevapla
  • dosya 4 ay önce Şikayet Et
    acaba, yahudilerce şimdilik kullanılan hiristiyanlar için ilerde, israil hedeflerine ulaşınca, hırıstiyanlar için ne planlıyor. bunu hırıstiyanlar biliyormu. hani hep filimlerini çektikleri cia biliyormu. yoksa cia da mı israile ve yahudilere çalışıyor. abd filimlerinde fbi , cia çatışması bunumu anlatıyor. iyi polis, kötü polis olayı mı. takım elbiseli cia ajanı gelir ve dosyayı kapatır
    Cevapla
  • şartlar 4 ay önce Şikayet Et
    yahudiler hiç sevmedikleri ve işlerini bitirmek için ileriki bir zamanı ve şartları bekledikleri hırıstiyanları iyi kullanıyor. bakalım bu nereye kadar devam edecek. kullanılan hırıstiyanlar kullanıldıklarını anlayabilecekler mi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü