Uluslararası Af Örgütü'nden Biden’a Gazze çağrısı!

Uluslararası Af Örgütü’ne konuşan bir grup İrlandalı, İrlandalı bir aileden gelen Biden’a yaptıkları çağrıda, İsrail’e silah transferini durdurması ve Gazze’de ateşkes talep ederek 16 yıldır devam eden ablukayı kaldırması çağrısında bulundu

Uluslararası Af Örgütü'nden Biden’a Gazze çağrısı!
Uluslararası Af Örgütü'nden Biden’a Gazze çağrısı!
GİRİŞ 17.03.2024 22:15 GÜNCELLEME 17.03.2024 22:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Uluslararası Af Örgütü’nün X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurmasına ilişkin çağrıya yer verildi.

Paylaşımda, “Biden, bu Aziz Patrick Gününde, kökleriniz çağrıda bulunuyor, (Gazze’de) ateşkes talep edin ve (İsrail’e) silah transferini durdurun.” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in saldırılarında işgal altındaki Gazze Şeridi’nde 30 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğünün altı çizilen paylaşımda, bu kişilerin birçoğunun da ABD yapımı mühimmatlarla öldürüldüğü vurgulandı.

Paylaşımda yer verilen görüntüde konuşan İrlandalılar, Biden’a yaptıkları çağrıda, Gazze’de daha fazla sivil kaybını önlemek ve hayat kurtarıcı yardımlara erişimi sağlamak için derhal ateşkes çağrısında bulunmasını talep etti.

Görüntüde, “Uluslararası Af Örgütü, ABD yapımı mühimmatların (Gazze’de) 43 sivili öldürdüğünü tespit etti. Bunların 19’u çocuk, 14’ü kadın ve 10’u erkek. İsrail’e silah transferini durdurmanın zamanı geldi.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye 16 yıldır uyguladığı abluka ve Filistinlilere dayatılan apartheid (ırkçı rejim) sisteminin de kaldırılması çağrısında bulunuldu.

Görüntüde, “Başkan Biden: köklerinizi dinleyin, İrlanda'yı dinleyin. Derhal ateşkes çağrısı yapın.” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Durdurmaz ki sayin biden savas istiyor destekliyor en cok silah veren ülke abd almanya
    Cevapla
  • xxlxx 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonist kölesi Bidon sahibinin emrinden çıkamaz.
    Cevapla
  • AKINCI 1 ay önce Şikayet Et
    Bidon kafa bu savaşı kendi tahrik ediyor...
    Cevapla
  • metehan 1 ay önce Şikayet Et
    ABD eli kanlı bir seri katil devlettir .dünyada vatandaşını katletmediği bir ülke yoktur .özellikle müslüman devletlerde çok büyük kıyımlar yapmıştır .netanyahuda onun işbirlikcisidir .kati soyu siyonist biden de bu karara uymaz .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan şeytan üçgenleri adiler ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti