Moskova'da saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Kremlin'den tüm dünyaya çağrı

Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna maskeli kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Rusya, "Tüm dünya Moskova'daki saldırıyı kınamalı" dedi. Saldırıyı DAEŞ üstlendi.

GİRİŞ 23.03.2024 02:32 GÜNCELLEME 23.03.2024 09:14
Bu Habere 669 Yorum Yapılmış

Son dakika Moskova haberleri: Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi. Kimliği belirsiz maskeli kişiler tarafından otomatik silahlarla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

RUSYA SALDIRININ BİLANÇOSUNU AÇIKLADI: 60'TAN FAZLA ÖLÜ, 146 YARALI

Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 3 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler etrafa ateş açtı. Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, terör saldırısında 146 kişinin hastaneye kaldırıldığını, bunlardan 5’inin çocuk olduğunu, 60 kişinin de ağır yaralı olduğunu bildirdi.

Moskova'daki saldırıyı onlar üstlendi! ABD ve Rusya'dan flaş açıklama!Moskova'daki saldırıyı onlar üstlendi! ABD ve Rusya'dan flaş açıklama!

Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi, Moskova’daki konser salonuna silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunmasına yönelik operasyonun sürdüğünü belirtti.

Rus kaynakları, Crocus City Hall konser salonunun neredeyse tamamının yıkıldığını ve içeride yoğun çatışma yaşandığı iddia edildi.

RUSYA'DAN BM'YE ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden toplantı talep edeceklerini bildirdi.

'TÜM DÜNYA MOSKOVA'DAKİ SALDIRIYI KINAMALI'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Zaharova konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.

Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarf edildiğini kaydetti.

RUSYA'DAN ABD'YE MESAJ: BİLGİNİZ VARSA MOSKOVA'YA İLETİN

Zaharova, Beyaz Saray'ın Moskova'daki terör saldırısında Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların parmağı olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı açıklamasına dikkati çekti.

Sözcü Zaharova, "Washington'daki yetkililer bu trajedinin ortasında neye dayanarak herhangi birinin olaya karışmadığına dair bir sonuca varıyorlar? Eğer ABD'nin elinde bu konuda güvenilir veriler varsa, bu veriler derhal Rus tarafına teslim edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Zaharova, ABD'li yetkilileri bilgi paylaşımında davet ederek, "Eğer böyle bir veri yoksa, Beyaz Saray'ın hiç kimseye hoşgörü göstermeye hakkı yoktur. Rus yönetiminin de belirttiği üzere, olaya karışan herkes yetkili makamlar tarafından tespit edilecektir." ifadelerine yer verdi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğu açıklanırken, Moskova'da yaşayan Amerikalıların bulundukları yerde kalmaları ifade edildi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

ABD’nin Rusya Büyükelçiliği, 7 Mart’ta Moskova’daki vatandaşlarına konser alanları da dahil olmak üzere kalabalık alanlardan uzak durmaları uyarısında bulunmuştu.

İnterfaks haber ajansına göre konser salonu yakınlarında ikinci bir patlama meydana geldi.

Patlama sonrası Moskova'daki havalimanlarında güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Moskova'da hafta sonu yapılacak tüm toplu etkinlikler iptal edildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 669
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    bu işin arkasında israil ve abd var.. başka kimse buna cesaret edemez ve bunların dışında iz bırakmadan yapabilecek örgütünde sahibi olanlar yapabilir.. trump ne dedi deaş ı biden kurdu dedi.. yani bu katliamın sorumlusu abd dir.. deaş üyelerini suriye de kamyonlarla abd bölgelerinden geçirip intikal yapan kimse yapan odur.
    Cevapla
  • Fehmi 1 ay önce Şikayet Et
    ABD Suriye ve Irak'ta daise karşı Rusya'nın etkinliğini artırarak olası bir Türkiye harekatını engellemek ve Türk Rus yakınlaşmasını önlemek istiyor ABD tarafından ulkemizin dış politikasına yönelik yapılan bir saldırıdır
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Rusya daes yaptı diye bizim operasyon yapacağımız bu yaz olacak olan iraga gelmesin sonuçta biri çekilip biri giriyor zamanlamalar manidar fidanın Amerika dönüşü hemen bu olay daha öncede birbirinin yerine geçtiklerini gördük haydi hayırlısı
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in üzerinden gözleri uzaklaştırmak için İsrail'in köpeği ABD nin paralı katilleri deaş a yaptırılan katliamı Rusya'ya desr vermek için yapildi
    Cevapla
  • cafer arslan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu saldırının arkasında USA , İNGİLTERE VE AB var. rusyayı müslümanlara düşman etmeye çalışıyor. zaten deaş diğer adı işit denen müslüman görünümlü hristiyanlra ve yahudilere çalışan bir örgüt bu terör örgütünü eğ<iten amerika ve israil ve diğerleri silahları veren< onlar sonrada islam terörüdiye yaygara koparıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik