Moskova'daki saldırıyı onlar üstlendi! ABD ve Rusya'dan flaş açıklama!

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova'daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. ABD'nin açıklamasına Rusya'dan cevap geldi. Kanlı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

GİRİŞ 23.03.2024 00:45 GÜNCELLEME 23.03.2024 01:11
Bu Habere 420 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü DEAŞ, Rusya'nın başkenti Moskova'daki saldırıyı mensuplarının düzenlediğini iddia etti.

Terör örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösünde yer alan Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.



MEDVEDEV'DEN AÇIKLAMA: ÖLÜMLERE KARŞILIK VERİLMEDİĞİ SÜRECE...

 Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Teröristler yalnızca misilleme amaçlı terörden anlarlar. Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır." dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA!

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

Moskova'da saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Kremlin'den tüm dünyaya çağrıMoskova'da saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var! Kremlin'den tüm dünyaya çağrı




RUSYA'DAN ABD'YE CEVAP

Rusya'dan ABD'nin açıklamasıan cevap geldi.

Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, ''Beyaz Saray, Moskova'daki terör saldırısına Ukraynalıların karıştığına dair herhangi bir belirti görmediğini söyledi. Bu sonuçlara neye dayanarak varıyor?” denildi.



UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA: BİZİMLE İLGİSİ YOK

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yönelik terör saldırısıyla Ukrayna'nın ilgisinin olmadığını belirtti.

Podolyak, Telegram hesabından Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yapılan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor." ifadesini kullandı.

Rus Federal Güvenlik Servisi, ilk verilere göre terör saldırısında 40 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 420
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    DAEŞI kim destekliyor. Suriye de helikopterle ulaşımını kim sağlıyor. Herşey rant herşey plan proje. İnsanın intihar eden balinalar kadar değeri yok..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    deaş=Abd
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya kamuoyunun çocuk katili İsrail'in üzerinden dikkatleri başka yere özellikle hedefe koydukları Rusya'ya ders vermek için mossad in kapı köpeği deaş a verilmiş görev. ABD nin kurduğu mossad ve CIA nin yönettiği şeytanın itleri deaş
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    pekı dessi kim kurdu abd
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    DEAŞ e Kimdedi de Rusya'ya Saldır Diye..??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!