Fransa'dan BMGK hamlesi! Macron’dan Netanyahu'ya "savaş suçu" uyarısı geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze Şeridi'nin Refah kentindeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin "savaş suçu" teşkil edebileceği konusunda uyardı.

Fransa'dan BMGK hamlesi! Macron’dan Netanyahu'ya "savaş suçu" uyarısı geldi
Fransa'dan BMGK hamlesi! Macron’dan Netanyahu'ya "savaş suçu" uyarısı geldi
GİRİŞ 24.03.2024 23:32 GÜNCELLEME 24.03.2024 23:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefonda görüştü.

Görüşmede Macron, Netanyahu’ya Gazze Şeridi’nin Refah kentindeki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin "savaş suçu" teşkil edebileceği konusunda uyarıda bulunarak, Refah’a yönelik herhangi bir askeri operasyona karşı olduğunu yineledi.

FRANSA, BMGK'YA "ACİL VE KALICI ATEŞKES" İÇİN KARAR TASLAĞI SUNACAK

Fransa, BM Güvenlik Konseyi'ne "acil ve kalıcı bir ateşkes" çağrısında bulunan karar tasarısı sunmayı planlıyor

İsrail'in geçtiğimiz cuma günü Filistin’in Batı Şeria bölgesinde 800 hektarlık araziye el koymasını kınayan Macron, Netanyahu'ya BM Güvenlik Konseyi'ne Gazze’de "acil ve kalıcı bir ateşkes" çağrısında bulunan karar taslağı sunma niyetinde olduğunu açıkladı.

Macron, ayrıca Netanyahu’ya insani yardımların girişi için Gazze Şeridi’ne tüm geçiş noktalarını derhal açması çağrısında bulundu.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeye müslüman ülkelerden artık bir fayda gelmeyeceğine inandığım için.artık dualarımda Müslüman olmayanların eli ile bu ateşin sönmesi için dua ediyor duruma geldim.konuşmaya gelince cenneti tapulamışım kimseye vermiyorum.kendimizden başkasınıda cehenneme gönderiyoruz.ama bakıyoruz ki cehenneme gönderdiklerimiz bizden daha fazla eylem yapıyor.bizden daha fazla duyarlı.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Afrika’yı sömüren Fransa !!? Tarihte Cezayir’de “çıplak halde soyulmuş kızcağız yanında poz verip fotoğraf çektiren Fransız askerleri”… Geçen İtalyan liderinin de yeniden vurguladığı gibi Afrika’nın kanını emen Fransa. Sonuçta Kahin Nostradanamus’un dediği olacak ve bu davranışlarıyla “Fransayı Müslümanların işgal etmesi” ile sonuçlanacak..
    Cevapla
  • adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeye bir lokma ekmek göndermekten aciz olan müslümanlar mı fransayı işgal edecek?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!