Terör saldırısında yüz kişiyi kurtaran Müslüman genç o anları anlattı

Cuma günü Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki İslam Khalilov, trajik gecede yaşananları anlattı.

GİRİŞ 25.03.2024 10:48 GÜNCELLEME 25.03.2024 16:21
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cuma günü Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki İslam Khalilov, trajik gecede yaşananları anlattı.

Khalilov  "İnsanlar yürüyen merdivenlerden koşmaya başladığında acil bir durumun meydana geldiğini fark ettiğini" söyledi. Genç o sırada "içgüdüleriyle" hareket ettiğini ve ziyaretçilerin Crocus City kompleksi içindeki başka bir binaya doğru tahliyesini hızlı bir şekilde ayarlamak için tesis hakkındaki kapsamlı bilgisini kullandığını söyledi:

“Fuayenin her yerinde, Crocus Belediye Binası'nın her yerinde bağırmaya başladım - 'Silahlı saldırı var! Herkes fuara koşun!' – ve ben de onlara nereye gitmeleri gerektiğini gösteriyordum ve herkese yardım ediyordum”

Khalilov, kimseyi geride bırakmadığından emin olmak için kendisinin de tüm grubun arkasında koştuğunu ekledi.

Saldırıda "gerçekten korktuğunu" söyleyen Khalilov, yine de acil durumlarda müşterilerin nasıl tahliye edileceği konusunda kendisine daha önce verilen talimatları doğru şekilde kullanmayı başardı.

KHALİLOV'A CESARET MADALYASI

Khalilov'un başarısı birçok Rus medya organında yer aldıktan sonra, en sevdiği futbol kulübü FC Spartak Moskova, onu maçlarına bedava geçiş hakkı verilen bir toplantıya davet etti.

Popüler Rus rap sanatçısı Morgenstern, gence 1.000.000 ruble (11.000 $) vereceğini açıklamıştı.

Rusya Müslümanlarının lideri Müftü Ravil Guynutdin, Khalilov'un cesaretinden dolayı madalya alacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü. Saldırıda 137 kişi hayatını kaybetmiş 180 kişi de yaralanmıştı. 

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü. Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Hko 1 ay önce Şikayet Et
    Çünkü sizin dininiz dediğiniz emevi dayatmasından başka birşey değildir,ama farsların dini ise hak din Muhammedin dinidir bu yüzden istesende istemesende yezidle Hüseyin'i bir kefeye koyamazsın
    Cevapla
  • ercan 1 ay önce Şikayet Et
    devletin tepesindekiler saf olduğu için boşuna demedim parası ödenmiş olmasına rağmen ABD yıllardır f35 vermediği gibi TÜRKİYE'Yİ F35 programından çıkarmıştı fakat ÇİN hayalet uçakların sayısı bakımından
    Cevapla
  • Analiz! 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya Federasyonunda Milyonlarca soydaş ve dindaş yaşıyor din ve inanç ibadet serbest!
    Cevapla
  • Gariban ciftci 1 ay önce Şikayet Et
    Bu çocuğu bu sekilde teşhir etmeleri yanlış. Cunku teröristler bu çocuğu hedef alabilir
    Cevapla
  • Kaf 1 ay önce Şikayet Et
    Fars hiçbir zaman müslüman Faydasına iş yapmaz İsrail abd ab ye hizmet eder
    Cevapla
  • Tarihi oku! 1 ay önce Şikayet Et
    Biraz tarih oku Farslar 5000 senedir ezelden rakibimiz bunun dinle inanç ile alakası yok! Eski Yunan uygarlığı, Lidya krallığı, Eski Israil krallıkları, Bizans, Araplar, Selçuklu Osmanlı Azeri herbiri Pers hegamonyasıyla mücadele etmiştir! Satranç oynunu Persler Farslar icat etmiş! Bir kürt arkadaş şunu demişti toplum olarak birilerin oynuna tezgahına maalesef çok kolay geliyoruz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler