Zelenskiy: ABD yardımı olmazsa geri çekilmek zorunda kalırız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "ABD yardımları olmazsa Ukrayna güçleri geri çekilmek zorunda kalacak." dedi.

Zelenskiy: ABD yardımı olmazsa geri çekilmek zorunda kalırız
Zelenskiy: ABD yardımı olmazsa geri çekilmek zorunda kalırız
GİRİŞ 30.03.2024 11:51 GÜNCELLEME 30.03.2024 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD yardımlarına değindi. Ukrayna, Kongre'deki anlaşmazlıklar nedeniyle engellenen ABD askeri yardımı alınmazsa Ukrayna güçlerinin "küçük adımlarla" geri çekilmek zorunda kalacağını ifade ederek, "Eğer ABD yardımı olmazsa hava savunmamız olmayacağı, Patriot füzeleri olmayacağı, sinyal bozucularımız yok demektir. Bu da küçük adımlarla geri çekileceğimiz anlamına gelir. Geri çekilmemek için bir yol bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Mühimmat sıkıntısının daha azıyla yetinmek zorunda kalmak anlamına geldiğini kaydeden Zelenskiy, "Nasıl? Elbette geri dönerek. Cephe hattını kısaltınca Ruslar büyük şehirlere gidebilir." ifadelerini kullandı. Zelenskiy, Ukrayna’nın yetersiz füze sorununu kendi ürettikleri silaj ve hava savunma sistemleri ile çözmeye çalıştıklarını ancak yeter olmadığını sözlerine ekledi.

ABD'nin, Ukrayna'ya yönelik saldırılara karşı tepkilerinin olumlu olmadığını ancak Kiev'in kendi dronlarını kullandığını dile getirerek, "Kendi dronlarımızı kullandı. Kimse kullanamazsınız diyemez. Eğer enerji sistemlerimizi kullanacak hava savunma sistemimiz toksa ve Ruslar bunlara saldırıyorsa, neden karşılık veremiyoruz? Toplumları benzinsiz, mazotsuz, elektriksiz yaşamayı öğrenmek zorunda. Rusya bu adımları sonlandırdığında biz de durduracağız." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya yardım paketine ilişkin tasarının kabul edilmesinin Putin'e karşı hayati önem taşıdığını söylemiş ancak Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nde Başkan Mike Johnson, Senato'dan geçen Ukrayna'ya yardım paketini engellemişti. Zelenskiy, Johnson ile Perşembe günü gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde tasarının onaylanmasının hayati olduğunu ifade etti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Hakan Taşçı 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudi aktör Zelenski Abd de batsın sende bat.Ukraymayı ne hale getirdin.Abd ve Ab Rusyayı yıpratmak için seni ve ülkeni kullanıyor.Boş yere ülken harap oldu insanlar öldü.Mülteci oldu.Rusya ile aynı ırktan aynı dindensiniz Tarafsız olsan savaş olmadan çözaeydim Ukrayna kaybetti.Silah baronları Abd.Ab .ve Yahudiler kazandı.
    Cevapla
  • Yerli-Milli 1 ay önce Şikayet Et
    Biden Tayfası olmasa Barış olur..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
VAR sisteminde devrim gibi karar!
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi