Trump, mal varlığına el konulmasını son hamlesiyle önledi

Hakkındaki dolandırıcılık davasında para cezasına çarptırılan eski ABD Başkanı Trump, 175 milyon dolar teminat ödeyerek mal varlığına el konulmasını önledi.

Trump, mal varlığına el konulmasını son hamlesiyle önledi
Trump, mal varlığına el konulmasını son hamlesiyle önledi
GİRİŞ 02.04.2024 09:13 GÜNCELLEME 02.04.2024 09:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine yeniden aday olan eski ABD Başkanı Donald Trump, emlak sektöründe dolandırıcılık yapmakla suçlandığı davada 175 milyon dolar teminat ödeyerek mal varlığına el konulmasını son anda önledi.

New York Temyiz Mahkemesi geçen ay, Trump’a verilen 454 milyon dolarlık para cezasının 175 milyon dolara indirilmesi talebini kabul etmiş ve eski başkana bu parayı yatırması için 10 gün süre tanımıştı. Trump parayı ödeyemezde banka hesaplarındaki parası ve bazı mülkleri üzerindeki kontrolünü kaybedecekti.

Eski Başkan’ın avukatlarından Alina Habba, "Söz verdiğimiz gibi Başkan Trump teminatı yatırdı. Temyizde haklarını aramak ve bu haksız kararı bozmak için sabırsızlanıyor" dedi.

Hakkındaki kararın onanması halinde Trump, teminatı faiziyle birlikte devlete ödeyecek. Kararın bozulması halinde ise 175 milyon dolar geri yatırılacak.

Eski Başkan aleyhinde üç başka dava daha bulunuyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 4 hafta önce Şikayet Et
    Trump gizli darbe yapmış olsaydı engellenmesi mümkün olmaya bilirdi. Açıktan siyonistlere cephe alınca Yahudilerin çelmelerine takıldı. Amerika birleşik devletleri biran önce yıkılır mahvolur inşaAllah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi