İsrail savaş kabinesi toplanıyor, karar verilecek! İran'dan merak edilen soruya yanıt...

İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu'nu vurmasına cevap olarak İran, Tel Aviv'e 300'e yakın füze ve İHA ile saldırmıştı. Konuyla ilgili İsrail savaş kabinesinden çıkacak karar bekleniyor. İran operasyonların devamının olmayacağını duyurdu.

GİRİŞ 14.04.2024 17:20 GÜNCELLEME 14.04.2024 17:20
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrailli bir yetkili The Times of Israel'e, bu sabah yapılan durum değerlendirmesinde İran'ın füze ve drone saldırısına İsrail'in tepkisi konusunda herhangi bir karar verilmediğini söyledi. Olası yanıt bugün yapılacak savaş kabinesi toplantısında tartışılacak.

BENNY GANTZ: DOĞRU ZAMANDA BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ

Savaş kabinesinin toplanacağı sırada İran'a yönelik açıklamalarda bulunan Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, "Doğru zamanda bedelini ödeteceğiz" dedi.

Gantz, "Bölgesel koalisyon kuracağız. İran'a bizim için doğru tarih ve zamanda bunun bedelini ödeteceğiz" açıklamasında bulundu

İsrail'in Tahran'ın "Gerçek Vaat" operasyonuna nasıl bir karşılık vereceği merak konusu olurken, uzmanlar durumun daha kötüleşebileceğine dikkat çekiyor.

İran saldırısı sonrası S.Arabistan'dan açıklama!İran saldırısı sonrası S.Arabistan'dan açıklama!

İran, İsrail'i vurdu, piyasalar alt üst oldu! ABD'li devden bomba altın tahminiİran, İsrail'i vurdu, piyasalar alt üst oldu! ABD'li devden bomba altın tahmini

MUHTEMEL HEDEF 'İRAN ÜSLERİ'

Büyük bir karşılık vereceğini duyuran İsrail'in en muhtemel hedefinin İran üslerini füzelerle vurmak olduğunu belirten BBC Güvenlik Muhabiri Frank Gardner, Tel Aviv'in daha da ileri gidip ülke genelindeki büyük askeri üsleri ve Devrim Muhafızları'nın eğitim merkezlerini hedef alabileceğini, bu saldırıların maddi hasarın yanı sıra, ölümlere de yol açabileceğini ifade etti.

İRAN'DAN MİSİLLEME YAPMASI BEKLENEN İSRAİL'E TEHDİT

İran ise sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla misilleme yapması beklenen İsrail'i tehdit etmiş ve "Tepkimiz dün geceye göre daha büyük olur" restini çekmişti.

GÖZLER KABİNEDEN ÇIKACAK KARARDA

Gözler İsrail'in savaş kabinesinden çıkacak karara çevrilirken, Orta Doğu'daki hükümetler de nefeslerini tutup gelişmeleri yakından takip ediyor.


 

İRAN'DAN CEVABI MERAKLA BEKLENEN SORUYA YANIT

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri, İsrail'e düzenledikleri askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını öne sürerek, devamını amaçlamadıklarını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Tümgeneral Bagheri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail'e düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

'TAM BİR SONUÇ OLARAK GÖRÜYORUZ'

Bagheri "Operasyon başarıyla tamamlandı. Biz bu operasyonu tam bir sonuç olarak görüyoruz ve operasyonun devamına yönelik bir düşüncemiz yok" dedi. Tel Aviv yönetiminin, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğuna saldırarak kırmızı çizgiyi aştığını belirten Bagheri, İran'a yönelik yeni bir saldırının olması durumunda İsrail'e daha geniş kapsamlı bir saldırı düzenleyeceklerini ifade etti.

'SALDIRININ UYARI SEVİYESİNDE KALMASINA ÇABA GÖSTERİYORUZ'

Sivil yerleşim yerleri ile ekonomik bölgelerin vurulmadığını kaydeden Bagheri, çok daha fazla füze atabilme kabiliyetine sahip olmalarına rağmen İsrail'e saldırının uyarı seviyesinde kalmasına çaba gösterdiklerini kaydetti.
 

Trump’ın o ifşaatı yeniden gündemde:  İranlılar bizi aradılar ve...Trump’ın o ifşaatı yeniden gündemde: İranlılar bizi aradılar ve...

Hamas'tan İran saldırısı hakkında açıklamaHamas'tan İran saldırısı hakkında açıklama

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • Samet 2 hafta önce Şikayet Et
    Her ayrunti önceden verilmis.Füzeler dusurulmus.Ki bristaki ingiliz ucaklari olayi önlemek icin önceden havalanmis.Herkesin her seyden haberi var.TIYATRO OYNUYORLAR. SAFTIRIKLER DE IZLIYOR
    Cevapla
  • Hakperest 2 hafta önce Şikayet Et
    İranın attığı 100 hıyardan bir cacık olmamıştır
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    füze yerine taş atsalardı bir Kaç tane askeri üssün camları kırılırdı.onu bile beceremediler ve utanmadan intikam saldırısı yapıldı diyorlar
    Cevapla
  • Hans 2 hafta önce Şikayet Et
    Cirttige germano,! Ulan bu yahudi İran'ın nükleer silahların da alacak demedi demeyin zaten ele geçirmiş, nasıl alalım diye oyun kuruyolar..!
    Cevapla
  • Fatih 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail komutanlara suikast düzenledi İran üssüne saldırdı komutanlar öldü. Iranin cevabı 2 gün önceden haber vererek 300 füze attı İsrail sınırına bile gelmeden imha edildi. Orta oyunu iyi işliyor. Kısasa kısas seviyesi bu imiş iranin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!