Son dakika: İran'ın İsrail'e missillemesi sonrası NATO'dan ilk açıklama geldi!

NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınayarak, “Orta Doğu'daki çatışmanın kontrolden çıkmaması hayati önem taşımaktadır” dedi.

GİRİŞ 14.04.2024 17:42 GÜNCELLEME 14.04.2024 18:48
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

NATO, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınadı. NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, yaptığı açıklamada, "İran'ın bir gecede tırmandırdığı gerilimi kınıyor, itidal çağrısında bulunuyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Orta Doğu'daki çatışmanın kontrolden çıkmaması hayati önem taşımaktadır" dedi. 

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general 7 kişi ölmüştü.

İran saldırısı sonrası S.Arabistan'dan açıklama!İran saldırısı sonrası S.Arabistan'dan açıklama!

İran, İsrail'i vurdu, piyasalar alt üst oldu! ABD'li devden bomba altın tahminiİran, İsrail'i vurdu, piyasalar alt üst oldu! ABD'li devden bomba altın tahmini

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran, dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

Trump’ın o ifşaatı yeniden gündemde:  İranlılar bizi aradılar ve...Trump’ın o ifşaatı yeniden gündemde: İranlılar bizi aradılar ve...

Hamas'tan İran saldırısı hakkında açıklamaHamas'tan İran saldırısı hakkında açıklama

İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İran Hristiyanların kontrolünde.
    Cevapla
  • insanlık 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail 'in Nato ile ne alakası var? Asıl İsrail 'i kına insanlık ve barış adına!
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne natosu siyonistlerin amerikanın natosu kimi temsil ediyorlar kimin hakkını koruyorlar. Yarın kendi menfati çıkarlarına ters düşsün bizide ters döner.
    Cevapla
  • ALI ÇELIK 2 hafta önce Şikayet Et
    Natonun bu açıklamasını kınıyorum
    Cevapla
  • İkiyüzlü NATO 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizim dünya devletleri askerlerinden oluşan ABD'nin dünya çapındaki ordusu olan NATO'nun içerisinde ne işimiz var. Çünkü sadece ABD'ye hizmet ediyor. Rabbim bunun hesabını bize sorar, çünkü zalimin ordusundayız. Bu kuruluşun içerisinde olduğumuz sürece mazlum hiçbir zaman bize güvenmeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!