Dünya'nın gündeminden düşmeyen Putin'in ölümcül silahı

Rusya'dan gündeme adeta bomba gibi düşecek haber geldi. Rusya Hava Kuvvetleri envanterine yeni bir füze eklendiç. Rus basınında nükleer kapasiteye sahip yeni füze ses getirdi.

GİRİŞ 15.04.2024 15:28 GÜNCELLEME 15.04.2024 15:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Savaşlarda kendinden çokça bahsettirecek ve kullanılacak yeni füze dünya basınına tanıtıldı. Önceden hiç görülmemiş yeni füze Rusya tarafından test edildi. 'Süper silahın' testi sonrası Ukrayna alarma geçti. NATO'yu şaşkına çeviren yeni füze Rus basınında yankılandı.

'ŞAŞKINA DÖNDÜLER'

Rus savunma uzmanı Albay Viktor Baranet Rusya'nın yeni füze testi hakkında konuştu. Sözlerinde füzenin NATO'nun istihbarat teşkilatlarının şaşkına döndürdüğünü söyledi.

'YILAN GİBİ BEYAZ KUYRUĞU VARDI'

Rus gazeteye konuşan uzman isim 'Yılan gibi beyaz kuyruğu olan bir kuyruklu yıldıza benziyordu. Dönen kıvrımları ve dönüşleri, Rusya'nın farklı bölgelerinin (Orenburg, Astrakhan, Volgograd, Dağıstan ve diğerleri) sakinleri tarafından şaşkınlıkla izlendi' dedi.

Roket, geçen hafta Kapustin Yar test sahasından fırlatıldı. Füze gökyüzünde bıraktığı tuhaf duman izleri ile gözlemcileri şaşırttı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler kısa sürede viral oldu.

ROKETİN İSMİ NEYDİ?

Rusya savunma bakanlığı, mobil füze fırlatıcısından atılan gizli rokete isim vermeyi reddetti.

Bu fırlatma, Rusya ile Batı arasında Ukrayna nedeniyle gerilimin yüksek olduğu bir dönemde, gelecekteki füze sistemlerine ve hizmette olanlara yönelik devlet test programının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Bakanlık fazla bilgi vermekten kaçınarak 'Fırlatma hedefleri tamamen tamamlandı' bilgisini paylaşmakla yetindi.

DÜNYA BASININDA RUSYA'NIN 'SÜPER SİLAHI'

İngiliz basını söz konusu füze için 'süper silah' benzetmesi yaptı. The Sun bu gelişmeyi 'Putin, Batı'nın tespitini önlemek için gökyüzünde 'vals yapan' yeni nükleer kapasiteli balistik füze 'süper silahı' fırlattı' manşeti ile duyurdu.

Bir başka İngiliz gazete Mirror 'Putin gökyüzünde dönerek NATO'nun tespitini önleyebilecek yepyeni bir süper füzeye sahip' yorumunda bulundu.

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 28
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Demekki , Ruslar hem yüksek manevra hem de yüksek hız kombinasyonunda bir sistem geliştirdiler .
    Cevapla
  • Emin 2 hafta önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu Kahrolsun kötülük
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İkiyüzlü kan emici batı vampirlerinin tepelerine indir, bay Putin!
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 hafta önce Şikayet Et
    İran ve Rusyanın kısa bir süre yükseliş dönem yaşayacaklar ardından yıkımlara sebep olacak.iki ülkeyi kışkirtan ülkelerden bir tanesi varki ne yazikki yok olacak.
    Cevapla
  • Alim 2 hafta önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu Kahrolsun kötülük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar