Biden: Amcamı yamyamlar yedi

ABD Başkanı Joe Biden, amcası Ambrose Finnegan'ın yamyamlar tarafından Yeni Gine'de yendiğini ifade etti. Biden, "O bölgede çok fazla yamyam vardı." ifadesini kullandı.

Biden: Amcamı yamyamlar yedi
Biden: Amcamı yamyamlar yedi
GİRİŞ 18.04.2024 10:15 GÜNCELLEME 18.04.2024 17:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, amcası Ambrose Finnegan'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti.

Scranton'da amcasının adını taşıyan savaş anıtını ziyaret ettikten sonra gazetecilere konuşan Biden, amcasının "Bosie" olarak da anıldığını söyledi.

Uçağın Yeni Gine üzerinde vurulduğunu belirten Biden, "Uçağın bazı parçaların bulundu ama (amcamın) cesedini bulamadılar. Çünkü eskiden Yeni Gine'nin o bölgesinde çok fazla yamyam vardı." ifadelerini kullandı.

RESMİ KAYITLARA GÖRE, UÇAK DENİZE DÜŞTÜ VE 3 KİŞİ KAYBOLDU

Resmi kayıtlara göre, Biden'ın amcası Finnegan'ı taşıyan ve Yeni Gine'ye giden A-20 Havoc uçağı, 14 Mayıs 1944'te ada açıklarında okyanusa iniş yapmış.

O dönem hazırlanan Pentagon raporunda, "Uçak, Yeni Gine'nin kuzey kıyısında okyanusa inmek zorunda kaldı. Uçağın iki motoru da alçak irtifada arıza yaptı ve uçağın burnu suya sert bir şekilde çarptı. 3 kişi batan enkazdan çıkamadı ve kazada kayboldu. 1 kişi ise sağ kalarak bölgeden geçen mavna tarafından kurtarıldı. Ertesi gün havadan yapılan aramada, kayıplardan hiçbir iz bulunamadı." ifadeleri kullanılmış.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Biden'ın açıklamalarının kamuoyunda tepki çekmesinin ardından, Beyaz Saray Sözcüsü Andrew Bates'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Biden'ın, "hayatını kaybeden amcasının hizmetinden gurur duyduğunu" söyleyen Bates, şöyle devam etti:

"Başkan, 'savaşa gönderdiğimiz kişileri donatma ve eve döndüklerinde onlara ve ailelerine göz kulak olma yönündeki kutsal bağlılığımızı' yerine getirmeyi savunma bağlamında amcasının hikayesini vurguladı. Ve bu hikaye ile, ABD'li gaziler için söylenebilecek en son şeyin onlardan 'enayiler' ya da 'beceriksizler' diye söz etmek olduğunu yineledi."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Okur 1 hafta önce Şikayet Et
    köleliğe özlem duyan ırkçı Bunak herif.
    Cevapla
  • mrt 1 hafta önce Şikayet Et
    ulan yamyalar ingilizlerdir
    Cevapla
  • cengiz han 1 hafta önce Şikayet Et
    Senide yerler insaallah
    Cevapla
  • ümmet 1 hafta önce Şikayet Et
    O yamyamlar tez zamanda senide yerler İnşaallah
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Adama bakınca cehennem aklıma geliyor şeytan yüzlü sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız