Çin'in gizemli uçağı ilk kez havada görüntülendi

Çin'in, 2019'da Pekin'de düzenlenen Ulusal Gün Geçit töreninde tanıttığı "gizemli" yüksek irtifa, yüksek hızlı keşif uçağı WZ-8, ilk kez gökyüzünde görüldü. WZ-8, Xian H-6 bombardıman uçağının altına yerleştirilmiş halde görüntülendi.

GİRİŞ 19.04.2024 14:40 GÜNCELLEME 19.04.2024 16:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sesten üç kat daha hızlı ve yaklaşık 30 kilometre irtifaya çıkabilecek kabiliyette olacağı kaydedilen WZ-8 keşif uçağının, Xian H-6 bombardıman uçağının altına yerleştirilmiş halde görüntülendi.

Çin'in gizemli WZ-8 keşif uçağını öncelikle Tayvan, Güney Kore, Japonya başta olmak üzere Güney Asya istihbarat faaliyetlerinde kullanması bekleniyor.

Xian H-6 bombardıman uçağının altında görülen ve mevcut drone'ların aksine kendi başına havalanamadığı kaydedilen WZ-8 keşif uçağının belirli bir irtifaya çıkmasının ardından gökyüzündeki seyrine başlayabildiği belirtiliyor.

İnsansız hava aracı WZ-8'in uyduların etkin olamadığı bölgelerde istihbarat toplamada işlevsel olabileceği ifade ediliyor.

WZ-8

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Özel biri 1 hafta önce Şikayet Et
    Umarım en kısa zamanda düşer bombalarıyla çin halkı güzel bir acı tadarlar Allah onları süründursun.
    Cevapla
  • Fehmi 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok mantıklı uçaklarla İHA siha taşınabilir uçak İHA sihayi hedef bölgeye bırakıp bombslayip geri yükünü alıp geri dönebilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü