Tayvan'da 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi

Tayvan'ın Hualien kentinde art arda 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem oldu.

Tayvan'da 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi
Tayvan'da 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi
GİRİŞ 22.04.2024 22:53 GÜNCELLEME 23.04.2024 00:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinin güneyinde iki deprem meydana geldiğini açıkladı.

10 kilometre derinlikte 6 dakika arayla kaydedilen depremlerin büyüklüğü 6,1 ve 6 olarak belirlendi.

Depremlerde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı bildirilmedi.

Tayvan'ın Hualien kentinde 3 Nisan'da 7,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi ise depremin büyüklüğünü 7,2 olarak duyurmuş ve bunun son 25 yılda Tayvan'ı vuran en güçlü deprem olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • 1453 1 hafta önce Şikayet Et
    Birileri tayvanı tehdit etme amaçlı yapmış. Diz çöktürtmek için yani. Fay ile falan ilgisi yok. Şimdi bazı cahiller bana inanmaz ama neyse.
    Cevapla
  • Bitez 1 hafta önce Şikayet Et
    5-5.5 lik deprem bile bizde yıkıcı oluyor.hele 7ve üzerinde beklenen depremler olura ki-olacak- Türkiye perişan olur. Allah korusun..seçim bitti,depreme hazırlık,kentsel dönüşüm yine UNUTULDU.oysa depreme göre bina,depreme göre yol,metro,depreme göre park,depreme göre alt yapı yapmalıyız.herşey depreme göre olmalı ve hareket etmeliyiz bu şaka değil,MİLLİ GÜVENLİK SORUNU.Lamı Cimi yok..
    Cevapla
  • gandalf 1 hafta önce Şikayet Et
    deprem ile yaşamaya alisicaz
    Cevapla
  • Aslı gibi. 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünya sallanıyor Rabbim sonumuzu hayır etsin..İnsanlar azdıkca bizler her müsibeti yaşıyacağız.. Müslümanlar katlediliyor biz seyrediyoruz Rabbim azgınları helak ederken bizlerde helak olacağız zulme sessiz kaldığımız için.. Rabbim affetsin bizi..
    Cevapla
  • Veli 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok doğru dostum Gazze bizim ümmetin imtihanı ama sınavda kaldık maalesef Allah'ım bize acısın işimiz çok zorlaştı kıyamet dört nala yaklaşıyor yer hareketleri tarihte olmadık seviyelere çıktı her günü son günümüz gibi değerlendirmek gerek Rabbim yardımcımız olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olunuz.
    Cevapla
  • Yasin 1 hafta önce Şikayet Et
    cahil cahil konuşmasanız ne güzel olacak,hatat madem cahilsiniz hiç konuşmasanız daha güzel oalcak. kıtalar devamlı hareket halindedir herün her saat hersaniye kıtalar hareket halindedir bu dünyanın varoluşundan bu yana bu şekilde devam eden bir doğa olayıdır.bendan ikibin yıl öncede aynı hareket vardı bin yıl öncede 4bin yıl öncede dünde vardı bugün de tayvan dada oldu mesela
    Cevapla
  • ali dırak 1 hafta önce Şikayet Et
    Geliyor bize doğru
    Cevapla
  • Yasin 1 hafta önce Şikayet Et
    dünya haritasında tayvanın yerini bilmez bize doğru geldiğini zanneder ,cehalet ne güzel bişey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!