Ürdün Kralı'ndan uluslararası topluma "Gazze" çağrısı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, bölgedeki gerilimin azaltılması gerektiğini belirterek, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde kötüleşen duruma son vermek için uluslararası topluma acil eylem çağrısında bulundu.

Ürdün Kralı'ndan uluslararası topluma "Gazze" çağrısı
Ürdün Kralı'ndan uluslararası topluma "Gazze" çağrısı
GİRİŞ 24.04.2024 23:26 GÜNCELLEME 24.04.2024 23:26
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Kral 2. Abdullah, başkent Amman'da İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ile görüştü.

Ürdün Kralı, görüşmede, "bölgedeki çatışma çemberinin genişlemesine engel olmak için gerilimin azaltılması gerektiğini" söyledi.

Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının önemine dikkati çeken Kral Abdullah, sivillerin korunması ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ihtiyacına vurgu yaptı.

Kral 2. Abdullah, "Gazze Şeridi'nde kötüleşen insani durumun ciddiyeti, artan acılara son verilmesi için uluslararası toplumun acil harekete geçmesini gerektiriyor." dedi.

İşgal altında bulunan Batı Şeria'daki duruma ilişkin ise Ürdün Kralı, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları ve Kudüs'teki ihlalleri konusunda uyarı yaptı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 262 Filistinli öldürüldü, 77 bin 229 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • iha 1 hafta önce Şikayet Et
    Kör sağır vw dilsiz numarası yapan bir Kral
    Cevapla
  • Emre 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu kralı da Netanyahu ile aynı kefeye koyup küfretmekte bir beis görmüyorum. Bu kadar sözünü etmek bile bu herife değmezdi, hatta epey fazlaydı.
    Cevapla
  • Polat alemdar 1 hafta önce Şikayet Et
    Gavurların hava saldırısı düzenlemeleri için hava sahasını emirlerine veren sözde müslüman
    Cevapla
  • adil 1 hafta önce Şikayet Et
    İslam memleketlerinin başında sizin gibi münafıklar olmasa zaten gazze bu durumda olmazdı.
    Cevapla
  • Kul insan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ürdün, İngiltere etkisinden kurtulmalı. Türkiye ile birlikte olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin