Kazakistan'dan Ukrayna iddiasına yalanlama

Kazakistan ordusu ile çalışan devlete ait "Kazspetseksport" şirketi, orduya ait eski uçakların Ukrayna'ya satıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kazakistan'dan Ukrayna iddiasına yalanlama
Kazakistan'dan Ukrayna iddiasına yalanlama
GİRİŞ 29.04.2024 13:12 GÜNCELLEME 29.04.2024 13:12

Kazakistan'ın geçtiğimiz yıl 117 eski Sovyet dönemi savaş uçağını satışa çıkardığı ve bu uçakların Ukrayna'ya satıldığı yönündeki iddialar yalanlandı.

Kazakistan ordusu ile çalışan devlete ait "Kazspetseksport" şirketi tarafından yapılan açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, "Zorunlu tasfiye şartlarıyla havacılık teçhizatlarının satışıyla ilgili tüm ihaleler, yetkili kurumlar tarafından verilen ilgili lisanslara sahip şirketler arasında ve yürürlükteki mevzuat gereği gerçekleşmiştir. Yabancı şirketlerin açık satışa katılmasına izin verilmemiştir." ifadeleri kullanıldı.

Teçhizatları yok etme sürecinin tamamen kontrol altında olduğu aktarılan açıklamada, satış anlaşmalarına uygun olarak tüm uçakların ülkede parçalanarak, yurt dışına ihraç edildiği kaydedildi.

Kazakistan Sanayi ve İnşaat Bakanlığı, geçen yıl kasımda yaptığı açıklamada, orduya ait 117 savaş uçağının satışa çıkarıldığını açıklamıştı. Açıklamada, bu savaş uçaklarının eskimesi nedeniyle artık kullanılamayacağı ve üçüncü kişilerin eline geçmemesi için imha edilmesi gerektiği belirtilmişti.

Geçtiğimiz hafta ise, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Kazakistan'ın eski uçakları Ukrayna'ya sattığı iddia edilmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ayasofya ve Kariye için hayal kırıklığı diyen Miçotakis’e Selanik’i hatırlatalım mı?
Mourinho hamlesine Ali Koç dünyaca ünlü isimle cevap verdi!