Fransa'da 27 milletvekilinden hükümete flaş Filistin çağrısı!

Fransa’da 27 milletvekili, hükümete Filistin Devleti'nin tanınması için çağrıda bulundu.

 Fransa'da 27 milletvekilinden hükümete flaş Filistin çağrısı!
Fransa'da 27 milletvekilinden hükümete flaş Filistin çağrısı!
GİRİŞ 07.05.2024 23:55 GÜNCELLEME 07.05.2024 23:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa'da Yeşiller partisi milletvekili Sabrina Sebaihi, X sosyal medya hesabından, Fransa-Filistin Uluslararası Araştırma Grubu üyesi 27 milletvekilinin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yazdığı ortak mektubu paylaştı.

'FİLİSTİN'İ DEVLET OLARAK TANIMAK İÇİN DİPLOMATİK SÜRECİ BAŞLATIN'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyesi ve "Avrupa Birliği'nin (AB) arkasındaki itici güç" olan Fransa'nın, barış için çalışma sorumluluğu olduğu belirtilen mektupta, "çatışmalara son verecek ve iki devletli çözümün önünü açacak diplomatik sürecin" yeniden başlatılması gerektiği kaydedildi.

Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısında ABD "hayır" oyu kullandı
15 üyeli BMGK'da Cezayir tarafından sunulan, Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısının daimi üye ABD'nin "hayır" oyu kullanmasıyla reddedilmesine değinilen mektupta, Fransa'nın "diplomatik tutumuna sadık kalarak" karar lehinde oy kullandığı hatırlatıldı.

Filistin'in basit bir "üye olmayan gözlemci devlet" olarak kalmaması ve BM'nin tam üye devleti olarak tanınmasının ve uluslararası toplumun barış yolunda ilerleyebilmesindeki öneminin vurgulandığı mektupta, Fransa hükümetine Filistin devletini tanıma çağrısı yapıldı.

Mektupta, söz konusu karar tasarısının uygulanması talep edilerek, İsrail'in yanında barış ve güvenlik içinde demokratik ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasının amaçlandığı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    itrail devlet değil terör örgütü katil sürüsü
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistin zaten bir devlet asıl mesele bu itrail denen katil devletmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika Reisi açıklaması! Hamaney 'OHAL' ilan etti iddiası
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!