İran'da seçim! İşte son anket sonuçları! Oranlar dikkat çekti

İran'da yapılan bir ankete göre, 28 Haziran'daki cumhurbaşkanı seçiminde yarışın ilk iki sırasında muhafazakar adaylar Muhammed Bakır Kalibaf ile Said Celili yer alırken katılımcıların yüzde 41,7'si "kararsız" olduğunu belirtti.

İran'da seçim! İşte son anket sonuçları! Oranlar dikkat çekti
İran'da seçim! İşte son anket sonuçları! Oranlar dikkat çekti
GİRİŞ 15.06.2024 19:09 GÜNCELLEME 15.06.2024 19:09
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV, "bağımsız kuruluşların" 11-13 Haziran'da Tahran ve diğer kentlerde 18 yaş üstü vatandaşlarla yüz yüze gerçekleştirdiği belirtilen kamuoyu yoklamasının sonuçlarını yayınladı.

Vatandaşlara oy haklarını hangi aday lehine kullanacaklarının sorulduğu ankette, katılımcıların yüzde 22'si muhafazakar aday Meclis Başkanı Kalibaf'ı destekleyeceğini söyledi.

Diğer muhafazakar aday eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Celili'yi destekleyeceğini dile getirenlerin oranı ise yüzde 19,2 oldu.

Ankete katılanların yüzde 9,8'i de reformist kanadın tek adayı Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan'a oy vereceğini ifade etti.

Ankete göre, diğer adaylardan Emir Hüseyin Kadızadehaşimi yüzde 3,1, Ali Rıza Zakani yüzde 2, Mustafa Purmuhammedi de yüzde 1,1'de kaldı.

KARARSIZLARDA ARTIŞ

Katılımcıların yüzde 41,7'si "kararsız" olduğunu belirtirken yüzde 1,1'i de "boş oy" kullanacağını söyledi.

İran'da 28 Haziran'da yapılacak seçimlerde reformist kanatta tek aday Mesud Pezeşkiyan yer alırken muhafazakarlar Muhammed Bakır Kalibaf, Said Celili, Emir Hüseyin Kadızadehaşimi, Ali Rıza Zakani ile Mustafa Purmuhammedi tarafından temsil ediliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    pezeskiyan mi? Bu adam ermeni ise Iren'da nasil bu kadar ermeni olabiliyor.
    Cevapla
  • Gurbet 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye dahil böyle seçim olmaz partiler seçilecek insanları belirliyor Millet de gidip noter gibi onaylıyor .milletin vekilini millet kendisi belirlemeli .
    Cevapla
  • kalender 4 ay önce Şikayet Et
    Müslüman kardeşine karşı bu hakaretler nedir Zeynelabidin. Yazık işte İtrail tam da bunu istiyor.
    Cevapla
  • Zeynelabidin 4 ay önce Şikayet Et
    Acem ağızlı olduğun belli. İran'ın şeytanlığını göremeyecek kadar avenesi olmuşsun haberin yok embesil. Gazze'yi ateşe atan , Ermenistan'a her türlü desteği veren , Suriye'de ve Irak'ta Ehl-i Sünnet Müslüman katliamları yapan , pkk ypg pkk yancısı ve kollayıcısı münafık fitne fücür İran, paramparça olmadıktan sonra ortadoğuya huzur gelmez.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Kim seçilirse seçilsin maşa halka dayatılan adaylar İran yıkılacak tır
    Cevapla
  • Fikrî Takip 4 ay önce Şikayet Et
    İran'da Kriptolar ile bize yakın olan Acemler arasında bir mücadele var. Kriptolar şuan gücü elinde bulunduruyorlar. Her yere nüfuz etmiş durumdalar. O yüzden bilim adamları ve ordu komutanları, hem imha ediliyor, hemde ele veriliyor. Ortadoğuda muhtemel bir büyük savaş için gerekli ortamı İran açısından hazırlıyor bu güruh. Bize yakın olan Acem yetkililer daha fazla desteklenmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 askerin sızma girişimi sonları oldu! Adım adım tuzağa gittiler
Son dakika... MHP Lideri Bahçeli'nin siyasette yankılanan 'Öcalan' mesajı! Kim ne dedi?