Trump'tan flaş açıklamalar: İran artık geri dönemez! Doğumla vatandaşlıkta son durum...
Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, düzenlenen basın toplantısında İran savaşı ve ABD'de doğumla vatandaşlığın kısıtlanmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da önemli açıklamalarda bulundu... Trump, "İran'ın nükleeri ortadan kalktı, artık geri dönemezler" açıklamasında bulunurken; "İran görüşmek istiyor" dedi.
Trump, İran'ın nükleer tesislerini Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ya da saygı duyulabilecek birilerinin teftiş etmesi gerektiğini ifade etti.
Savaş sonrası İran'dan dikkat çeken 'Türkiye' çıkışı!
Pamuk ipliğine bağlı ateşkes: İsrail Savunma Bakanı Katz'tan "vururuz" açıklaması
DOĞUMLA VATANDAŞLIĞA SINIRLAMA
ABD Başkanı Donald Trump'ın doğumla vatandaşlık hakkını kısıtlama kararının önündeki engel mahkeme tarafından kaldırıldı. Trump'ın yürütme emri kararı ile, kısa süreli vizelerle ya da yasal statüsü olmayan kişilerin ABD vatandaşı olma hakkının engellenmesi öngörülüyor.
Trump, basın toplantısında doğumla vatandaşlığın kısıtlanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
ABD Yüksek Mahkemesi, "doğumla vatandaşlık" hakkını sınırlamayı amaçlayan yürütme emrini durduran ihtiyati tedbir kararlarını daraltarak, Başkan Donald Trump yönetiminin bu yöndeki uygulamasının önündeki engeli kaldırdı.
ABD Yüksek Mahkemesi'nin 9 üyesinden 6’sı, doğum yoluyla vatandaşlık hakkını sınırlamayı amaçlayan başkanlık emrine karşı alt mahkemelerin ülke çapında ihtiyati tedbir kararı veremeyeceğine hükmetti.
İsrailli gazeteciden hadsiz Türkiye sözleri: Bir sonraki düşmanımız Türkiye
İsrail’in İran saldırısında korkunç iddia: Zayıflatılmış uranyum kullanıldı
Yargıç Amy Coney Barrett, çoğunluk adına kaleme aldığı gerekçeli kararda şu ifadelere yer verdi:
"Önümüzdeki mesele bir çözüm yolu meselesidir, 1789 Yargı Yasası uyarınca, federal mahkemelerin evrensel ihtiyati tedbirler çıkarma konusunda eşitlikçi bir yetkisi olup olmadığı. Evrensel bir ihtiyati tedbir, eşitlikçi bir otoritenin kullanımı olarak haklı gösterilebilir ancak Kongre, federal mahkemelere bu yetkiyi vermemiştir."
Mahkeme, Trump’ın doğumla vatandaşlık hakkını sona erdirmeyi amaçlayan yürütme emrinin yasallığı konusunda doğrudan bir karar vermedi. Ancak azınlıkta kalan üç liberal yargıç, Başkan’ın emrinin açıkça hukuka aykırı olduğunu savundu.
Yüksek Mahkeme’nin kararı, Trump’ın ikinci başkanlık döneminin ilk gününde imzaladığı ve kısa süreli vizelerle ya da yasal statüsü bulunmayan yabancıların ABD’de doğan çocuklarına vatandaşlık verilmesini engellemeyi hedefleyen yürütme emrine ilişkin üç ayrı davayı kapsıyor.
İsrail, Lübnan'ı vurdu: Hizbullah karargahlarına saldırı
İsrail ekonomisi batma noktasında: İran'a saldırının bedeli ağır oldu!
Söz konusu davalarda alt mahkemeler ülke çapında ihtiyati tedbir kararı almış, Trump yönetiminin avukatları ise bu mahkemelerin yetkilerini aştığını öne sürerek dosyanın yeniden ele alınması için Yüksek Mahkeme’ye başvurmuştu.
Yüksek Mahkeme, Nisan ayında Trump’ın yürütme emrine karşı ülke çapında "genel" ihtiyati tedbir kararı veren Maryland, Massachusetts ve Washington eyaletlerindeki üç alt mahkeme yargıcına odaklanan birleştirilmiş davaları görüşmeyi kabul etmişti.
Mahkeme’nin kararı, hem kısa hem de uzun vadede geniş yankı uyandıracak. Özellikle Trump’ın ikinci başkanlık döneminde Beyaz Saray politikalarına karşı açılan 300’ü aşkın federal davanın seyri açısından belirleyici rol oynayacak.
Söz konusu yürütme emri, kısa süreli vizelerle ya da yasal statüsü olmayan kişilerin ABD’de doğan çocuklarına vatandaşlık hakkı tanınmasını engellemeyi hedefliyor.
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etsenin istikparatın bence yalan söylüyor turup sen ya kırmızı turum yada beyaz olacan patates yapacaklar seni alloo sarıların turupBeğen Toplam 2 beğeni
-
Alpaslan 1 saat önce Şikayet Etİyi olmuş vatandaşlık konusu İçimizdeki ABD severler kendi vatanını hiçe sayıp müslüman doğan çocuklarını gavurlaştırıyorduBeğen Toplam 4 beğeni
-
Uaea 2 saat önce Şikayet EtUluslararası atom enerjisi kurumu bir çeşit ajan, sakın bunlara güvenerek devlet sorularınızı gostermeyin, bilim adamları izin oldurulmesi, satralin vurulması bu kurumun ajanligiyla.oluyorBeğen Toplam 3 beğeni
-
Anti satan 2 saat önce Şikayet EtBu turpu ya Yahudi lobisi ya satanist küreselciler yok etmek istiyor gayet farkında ve için için korkuyor garip konuşmalarının büyük nedeni bu küçük nedeni adam kendini dini görevli olarak görüyor.Aslında hamaneyin elini öpüp biat etse huzuru bulacakBeğen Toplam 1 beğeni
-
Nurhayat 2 saat önce Şikayet Etİran çin'le 400 milyar dolarlık petrol satış anlaşması yaptı bunun 10 milyarlık kısmıyla savaş uçağı ve hava savunma sistemi alsaydı veya 20 milyar lirasıyla İran'a İsrail'in bütün uçaklarını gömerdi bu kadar mankafa bir devlet ben görmedim herkesin içini karıştıracağım diye kendi devletinin savunma sistemini ihmal etmiş...Beğen Toplam 5 beğeni