İsrail'den son dakika İmad Hamdan duyurusu! Filistinli Bakan gözaltına alındı!

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "Gençlik Köyü"ne ziyareti sırasında gözaltına aldığı Filistin Kültür Bakanı İmad Hamdan ile beraberindeki heyeti, yaklaşık yarım saat sonra serbest bıraktı.

GİRİŞ 19.08.2025 00:12 GÜNCELLEME 19.08.2025 07:58
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsrail'in Ramallah ziyareti sırasında gözaltına aldığı Bakan Hamdan'ın serbest bırakıldığını, beraberindeki "Şarik Gençlik Forumu" personelinin ise yerel saatle 15.30'a kadar gözaltında tutulduğunu aktardı.

TELEFON VE KİMLİK KARTLARINA EL KONULUP GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin bakanlık çalışanlarına saldırarak telefon ve kimlik kartlarına el koymasının ardından Hamdan İsrail güçlerince gözaltına alındı.

İsrail güçleri ayrıca, Şarik Gençlik Forumu İcra Direktörü Bedir Zamaire ile Gençlik Köyü'nden aralarında kadınların da olduğu çok sayıda genci gözaltına aldı.

HAMDAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Habere göre, Bakan Hamdan, serbest bırakılmasının ardından basına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İşgal güçleri ve yerleşimcilerin bu küstahça uygulamaları, engellere ve zorluklara rağmen gençlik girişimlerini destekleme ve kültürel faaliyetleri sürdürme kararlılığımızı artıracaktır."

Gençler tarafından yönetilen bir sivil toplum kuruluşu olan Şarik Gençlik Forumu, Filistin'de gençleri güçlendirmeyi ve toplumsal dayanışmayı amaçlıyor.

Ramallah'ın batısındaki Kefr Nima beldesinde, 35 dönümlük alana kurulu, çevre kültürünü teşvik eden "Gençlik Köyü", Şarik Gençlik Forumu tarafından hayata geçirilmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Filistinli kaynaklara göre, bu sürede İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 1000'den fazla Filistinli öldürüldü, yaklaşık 7 bin kişi yaralandı, 18 bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    gazze yıkılırkrn seyredenler şimdi sıranın onlara geleceğini tahmin etmesi lazımdır o abbas denen satılmış kurtarsın batı şeria yı
    Cevapla
  • Garo 2 saat önce Şikayet Et
    İtrail köpeği Handan itraile karşı laf söylemiş
    Cevapla
  • çağrıbey 4 saat önce Şikayet Et
    bu nefret zirve yaptı siyonist yahudiler kendi sonları nı beklesinler çok uzakta değil
    Cevapla
  • cahit 5 saat önce Şikayet Et
    Filistin yönetimi kadar korkak aptal ihanet içinde olan bir yönetim daha gelmez
    Cevapla
  • Alpi 5 saat önce Şikayet Et
    Yahu sen dalga mı geçiyorsun gençler ellerinde tencere yemek almak için birbirini parçalıyor,, Sen hangi gençleri ziyaret ettin merak ettim doğrusu!!
    Cevapla
  • kahrolsunisrail 3 saat önce Şikayet Et
    batı şeria ve ramallah israile köpeklik eden filistinli yöneticilerin olduğu bir şehir. açlıkla boğuşan yerler gazze ve çevresidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Koli koli para uçakla taşınacak: Osimhen'in açtığı yarayı Barış Alper kapatacak
Fenerbahçe dünyaca ünlü yıldızı İstanbul'a getiriyor: Pazarlıklar kızıştı