İran'dan peş peşe saldırılar: Erbil havalimanı, ABD ve İngiltere tankerleri vuruldu!
İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, "ABD ve İngiltere'ye ait 3 petrol tankerini Hürmüz Boğazı ve Körfez'de füze ile vurduk." denildi. Edinilen bilgiye göre, İran, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndaki ABD askeri üssünü vurdu.
İran ile ABD arasındaki müzakere süreci devam ederken İsrail ve ABD, dün sabah saatlerinde İran'a ortak saldırılar düzenledi.
İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail'in İran'a "önleyici saldırı" başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump da İran'a yönelik "büyük bir operasyon" başlattıklarını açıkladı. Saldırılarda başkent Tahran, İsfahan, Kerec, Kum, Tebriz, Buşehr, Kirmanşah başta olmak üzere 24 eyalette çeşitli noktalar hedef alındı.
İran Kızılayı, saldırılarda şu ana kadar 201 kişinin hayatını kaybettiğini, 747 kişinin yaralandığını bildirdi. İran ordusu, ABD ile İsrail'in saldırılarına karşılık İsrail'e balistik füze ve insansız hava araçlarıyla karşı saldırılar başlattığını duyurdu.
3 PETROL TANKERİ VURULDU!
İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, "ABD ve İngiltere'ye ait 3 petrol tankerini Hürmüz Boğazı ve Körfez'de füze ile vurduk." denildi.
ERBİL'DE ŞİDDETLİ PATLAMA
Edinilen bilgiye göre, İran, Erbil Uluslararası Havalimanı'ndaki ABD askeri üssünü vurdu. Üste patlama meydana gelirken dumanlar yükseldiği görüldü.
-
Veli 47 dakika önce Şikayet Etorada ne filmler dönüyor belli değil..sanki çeteler savaşı..Beğen
-
Subarashi 48 dakika önce Şikayet EtÖzellikle ramazanı seçmişlerBeğen
-
Hasan 59 dakika önce Şikayet EtBiz bu filmi daha önce izledik...Beğen Toplam 8 beğeni
-
Vatandaş 1 saat önce Şikayet EtMaksat Şii sünni çatışması çıkarmak.gibime geliyor.abd İran savaşını samimi bulmuyorum.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Volkan ŞENER 1 saat önce Şikayet Etanlamadığım hani iran hazırdı. hani şöyle silahımız var böyle akeri gücümüz var diyordu.. ne oldu fos mu çıktı....Beğen Toplam 13 beğeni
-
Mehmet kalkan 55 dakika önce Şikayet EtKarşındaki güç dünyanın en büyük askeri gücü üstelik hava savunma sistemini yoksa seni elek eder ama direniyor Allah varBeğen Toplam 11 beğeni
