AÖL sınavları iptal mi oldu, tekrarlanacak mı? 2022 AÖL sınavları hakkında MEB açıklama yaptı!

AÖL sınavları iptal mi oldu diye merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) AÖL sınavları için açıklama yaptı. AÖL sınavları 6. gününde kopya girişiminde bulunan 60 bin öğrenci tespit edildi. AÖL sınavları 20 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Peki AÖL sınavları iptal mi oldu, tekrarlanacak mı? 2022 AÖL sınavları hakkında MEB açıklama yaptı!

AÖL sınavları iptal mi oldu, tekrarlanacak mı? 2022 AÖL sınavları hakkında MEB açıklama yaptı!
AÖL sınavları iptal mi oldu, tekrarlanacak mı? 2022 AÖL sınavları hakkında MEB açıklama yaptı!
GİRİŞ 24.12.2022 09:36 GÜNCELLEME 24.12.2022 09:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Açıköğretim Lisesi sınavı hakkında son gelişmeler araştırılıyor. AÖL sınavı, 9 Aralık tarihinde başladı. Online olarak yapılan sınavlar, 20 Aralık 2022 tarihinde son buldu. Sınav süresinin devam ettiği sırada ortaya çıkan kopya haberleri sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, sosyal medya üzerinden konu hakkında açıklama yaptı. Peki AÖL sınavları iptal mi oldu, tekrarlanacak mı? 2022 AÖL sınavları hakkında MEB açıklaması...

AÖL SINAVLARI İPTAL Mİ OLDU?

Açıköğretim Lisesi sınavları, 9 Aralık 2022 tarihi ile başladı. 20 Aralık tarihinde son bulan sınavlar için 1 milyon 207 bin 930 kayıtlı öğrenci bulunuyordu. Sınavların 11 günlük süresinde kopya iddiası gündeme geldi. Konu hakkında araştırma yapan MEB , tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavını iptal etti.

2 YIL SINAV YASAĞI OLACAK

Yapılan açıklamaya göre sınavın başladığı 9 Atalık tarihinden bu güne dek kopya çektiği anlaşılan 60 bin öğrenci tespite edildi. Bu öğrencilerin sınavları iptal edildi. Ayrıca, sınavlara girmeye devam eden öğrencilerden kopya girişiminde bulunanlar sistem tarafından tespit edilip sınavları geçersiz sayılıyor.

Gözlemci Komisyonu tarafından tüm dersleri iptal edilen kopyacı öğrenciler, öğrenim çağındakiler hariç, 2 yıl Merkezi Sistem Sınavlarına katılamayacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 9
  • Berkan kotan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 12. Sinift açık öğretime geçtim ve tüm sınavlarımada girdim ama sınavdan ne kadar aldığım yazmıyor bilgisi olan arsa yorum yapsın
    Cevapla
  • Yanlız kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze niye yapılmıyor eğitim bit ya her kes açık beleşten diploma alıyor
    Cevapla
  • Samet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanami kalmiş
    Cevapla
  • GltnMlk 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlarinda kolayina geliyor. Once online yapiyorlar kolay olani secip. Sonra kopya diyorlar. Online olursa tabiki kopya olacak. Pandemi donemini anlarm tamam ama suanda ndnn onlune oluyor simav? Once faturayi kendilerine kessinler. Yuz yuze sonavda ders caliailiyordu hakkiyla aliniyordu sinavlar...
    Cevapla
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Online sınav yapılırsa sonuç bu olur
    Cevapla
  • alemin 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mısınız arkadaş, hem hiç bir güvenlik önlemi almadan sınav yapıyorsun, sonra da kopya çektiler diye sınav iptal ediyorsun, cümle alem biliyor diploma alsınlar diye bu şekilde sınav yaptığınızı, kaldı ki mezun olanların hepsi de başkasını sınava sokanlar, bunu nasıl tespit edeceksin acaba?
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılar Suriyeli vs bu sınava giriyor Bu seçim referandum olacak bu ülkeyi açma politikaları için Merak ediyorum millet nasıl değerlendirecek. bı politikalar devam mı seçimde belli olacak
    Cevapla
  • misafir1 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sınavda ceza alan arkadaşlar iki yıl ceza alımca o zaman okullar iki yıl geç mi bitecek.
    Cevapla
  • saenes 1 yıl önce Şikayet Et
    öğrenim çağındakiler için lise 2 yıl geç ( 12- 19 yaş arası diyelim) bitmeyecek. ama öğrenim çağında olmayan örneğin 20-40 hatta 46 yaşında bile açık lise okuyup kopya çektiği tespit edilenlerin geç bitecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi