ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu? ALES 1 sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı diye merak ediliyor. Binlerce aday, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) için hazırlıklarını sürdürüyor. Gözler ÖSYM tarafından gelecek habere çevrildi. Peki ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu? ALES 1 sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu? ALES 1 sınav giriş belgesi yayımlandı mı?
ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu? ALES 1 sınav giriş belgesi yayımlandı mı?
GİRİŞ 03.04.2023 16:08 GÜNCELLEME 03.04.2023 16:09

ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu sorusu gündemde bulunuyor. Üniversite mezunu olan adaylardan eğitimlerini yüksek lisans ile devam ettirmek isteyenler ALES sınavına katılım sağlayacak. Bu sene ilki yapılacak olan ALES 1 sınav giriş belgesi yayımlandı mı diye araştırmalar yapılıyor. Sınav için beklenen güne az bir süre kala gözler Ölme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne çevrildi. Peki ALES sınav giriş yerleri belli oldu mu? ALES 1 sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

ALES NE ZAMAN 2023?

ÖSYM 2023 sınav takvimi bilgilerine göre ALES tarihi belli oldu. Bu anlamda ALES 1, 16 Nisan 2023 tarihinde uygulanacak. Sınav sonuçları 10 Mayıs 2023 tarihinde ilan edilecek.

ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

ALES sınav giriş belgesi henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı.  Sınav giriş belgesi ile adayların sınava hangi okulda gireceği belli olacak. Adayların sınav giriş belgesi  ÖSYM üzerinden ilan edilecek.

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

Adaylar, sınav giriş belgesinin yayımlanmasıyla ÖSYM üzerinden erişim sağlayabilecek. Adaylar sınav giriş belgesi almak için ÖSYM AİS sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...