Üniversite sınavları online mı olacak? 2023 üniversite vize ve final sınavları çevrimiçi mi, yüz yüze mi? YÖK’ten açıklama!

Üniversite sınavları için araştırmalar yapılmaya başladı. Üniversite bahar dönemi sınavları online mı yapılacak diye merak ediliyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında ülkedeki tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yapmıştı. Peki Üniversite sınavları online mı olacak? 2023 üniversite vize ve final sınavları çevrimiçi mi, yüz yüze mi? YÖK konu hakkında açıklama yaptı.

Üniversite sınavları online mı olacak? 2023 üniversite vize ve final sınavları çevrimiçi mi, yüz yüze mi? YÖK’ten açıklama!
Üniversite sınavları online mı olacak? 2023 üniversite vize ve final sınavları çevrimiçi mi, yüz yüze mi? YÖK’ten açıklama!
GİRİŞ 03.04.2023 19:04 GÜNCELLEME 03.04.2023 22:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite vize ve final sınavları online mı olarak sorusu gündemde yerini aldı. Binlerce öğrencinin merak ettiği konu hakkında YÖK Başkanı Dr. Erol Özvar açıklama yaptı. 6 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında ülkede uzaktan eğitime geçiş yapan üniversitelerin sınavları için merak edilen cevap geldi. Peki Üniversite sınavları online mı olacak? 2023 üniversite vize ve final sınavları çevrimiçi mi, yüz yüze mi? YÖK konu hakkında açıklama yaptı.

ÜNİVERSİTE SINAVLARI ONLINE MI OLACAK?

Üniversite 2022-2023 Bahar Dönemi vize ve final sınavları için YÖK Başkanı Dr. Erol açıklama yaptı. Özvar’ın açıklamasına göre üniversite ara sınavları (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılacak.

2023 VİZE VE FİNAL SINAVLARI ONLINE MI, YÜZ YÜZE Mİ?

Özvar tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayına ertelenmiş olan "derslere ait uygulamalar"ın, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje vb. şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze yapılabilmesine karar verildiği bildirildi.

YÖK BAŞKANI ÜNİVERSİTE SINAVLARI AÇIKLAMASI

Alınan kararla; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine, yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirleneceği söylendi.

TÜM ÖĞRENCİLERİN KAYIT DONDURMA HAKKI VAR

Yükseköğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin isterlerse bahar döneminde kayıt dondurma hakkı bulunuyor. Bu hak azami süreden sayılmamak üzere tüm öğrencilere tanındı.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Tamam Konya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ozana osym sınavınızda online yap eğer online çok güveniyorsunuzna. Burada amaç tamamen öğrencinin konuyu öğrenme vs değil popülist yaklaşımı başımızı ağrıtmasın kime yaptırırsa yapsın bilmesine gerek yok. Ama bu okullara girilecek sınavlar ise olmaz başımış ağrır nemine sınav yapayım sşz böyle düşündükçe eğitimde iki adım gidemeyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası