YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? YÖK bursu ne kadar?

YÖK bursu zamlandı. Lisans ve lisansüstü öğrencilere Yükseköğretim Kurumları (YÖK) tarafından verilen destek bursu miktarı arttı. Nisan 2023 tarihi ile geçeri olan fiyat güncellemesi sonrasında YÖK burs başvurusu şartları ve nasıl yapıldığı araştırılıyor. Peki YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? YÖK bursu ne kadar?

YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? YÖK bursu ne kadar?
YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? YÖK bursu ne kadar?
GİRİŞ 05.04.2023 22:00 GÜNCELLEME 05.04.2023 22:00

Yükseköğretim Kurumları (YÖK) tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen burs miktarı artırıldı. Bu durum sonrasında öğrenciler YÖK burs başvurusu nasıl yapılır diye araştırmaya başladı. Zamlı YÖK bursu, Nisan 2023 tarihi ile verilmeye başladı. Peki YÖK burs başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? YÖK bursu ne kadar?

YÖK BURS ÜCRETİ 2023 NE KADAR OLDU?

YÖK tarafından yapılan güncelleme ile destek bursları çalışan öğrenciler için 2500 TL'ye, çalışmayan öğrenciler için 7500 TL'ye, lisans öğrencileri için ise 1875 TL'ye yükseltildi.

YÖK BURSU ŞARTLARI NELER?

YÖK bursu, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek devlet üniversitelerindeki desteklenmesine karar verilen lisans programlarına ilk üç sırada yerleşip kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulunca kararlaştırılan miktarda ve sürede verilen aylık ödemedir. YÖK'ün resmi internet sitesinde başvuru şartları şöyle sıralanmıştır:

  • T.C. vatandaşı olmak.

  • ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda, YÖK tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına yerleştirmede kullanılan başarı sırasına göre ilk üç sırada yerleşmiş olmak.*

  • Öğrencinin yerleştiği lisans programının, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer alması.

  • Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak.

  • Sınavın yapıldığı yıl, YÖK tarafından belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.

  • 5. maddenin yedinci fıkrası uyarınca burs hakkını kaybetmemiş olmak.

  • Daha önce program kapsamında desteklenmemiş olmak.

YÖK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YÖK destek bursu başvurusu internette araştırılıyor. YÖK tarafından verilen bursa şahsi başvuru alınmaktadır. Yeni öğretim yılı için belirlenen tarihe kısa bir süre (genellikle Ağustos ayı sonlarında) yayınlanan burs başvuru formunu dolduran öğrenciler, belirlenen tarihler arasında başvuruda bulunmalıdır.

YÖK burs başvurusu şu anlık alınmamaktadır.

2. ara tatil ne zaman, hangi tarihte? 2023 ikinci dönem ara tatili MEB tarafından netleşti!2. ara tatil ne zaman, hangi tarihte? 2023 ikinci dönem ara tatili MEB tarafından netleşti!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü