12. sınıflarda devamsızlık var mı, kalktı mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı!

12. sınıflarda devamsızlık kalktı mı sorusu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ili kapsayan kararı açıkladı. Lise 12. sınıf öğrencileri, devamsızlıktan kalma durumu için son yapılan açıklamayı merak ediyor. Peki 12. sınıflarda devamsızlık var mı, kalktı mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı!

12. sınıflarda devamsızlık var mı, kalktı mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı!
12. sınıflarda devamsızlık var mı, kalktı mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı!
GİRİŞ 03.05.2023 11:32 GÜNCELLEME 03.05.2023 11:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

12. sınıfların devamsızlıktan kalma konusu öğrencilerin gündeminde bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer tarafından açıklanan karar, lise son sınıf öğrencileri tarafından sorgulsyor. Peki 12. sınıflarda devamsızlık var mı, kalktı mı? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı!

12. SINIFLARDA DEVAMSIZLIK VAR MI, KALKTI MI?

Bakan Özer tarafından yapılan açıklamaya göre yaşanan depremin tüm ülkeyi etkilediği söylendi. Özer, Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu. 10 ili etkilemedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız." dedi.

1 AYLIK TELAFİ FIRSATI

Okulların 16 Haziran tarihinde kapandıktan sonra ilkokul da dahil olmak üzere telafi eğitimi yapılacak. Eğitim dönemi başladığında da yine 1 aylık telafi eğitimi olacak. Öğrencilerin durumunu belirlemek için sınavın yapılacağı bilgisi verildi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 5
  • Melda 11 ay önce Şikayet Et
    Lise de neredeyse sınıfta kalmak imkansız. Yine de kalan öğrenciye aynı sınıfı tekrar etme hakkı yerine açık liseye yönlendirme yapılmalı. Açık lisede başarılı olursa ertesi yıl kaydı örgün liseye alınabilsin. Okulların bir değeri olsun. Gençler bu değeri kaybetmek istemesin.
    Cevapla
  • Sezgin 11 ay önce Şikayet Et
    Lütfen açık liselerin, mesleki eğitim merkezlerinin önü açılsın. 8. Ve 9. Sınıflarda daha fazla tanıtım yapılsın. Lisede herhangi bir sınıfta başarısız olan öğrencinin nakli direk mesleki eğitime veya acik liseye kaydirilsin.
    Cevapla
  • Sosyal 11 ay önce Şikayet Et
    Eğitimi daha çok ciddiye almalıyız. Devamsızlıktan kalma yok. Ortalamadan kalma yok. Öğrenciler okul koridorlarında turist gibi geziyor. Servis, kitap, test kitabı, öğretmen, idareci, temizlik, güvenlik personeli, aşçı, yardımcısı, veli, -vergilerimizle alınan her şey- hepimizin emeği boşa gidiyor. Lütfen eğitimin hakkıyla yapılması için yöneticilerimiz daha kararlı bir duruş sergilesinl
    Cevapla
  • ne bilem 11 ay önce Şikayet Et
    12. SINIF ÖĞRENCİLERİN ÖMRÜNDEN ÇALINAN BİR YILDIR. OKULLARDA BUNDAN ÖĞRETMENLERDE RAHATSIZ. 12. SINIF KALDIRILMALI VEYA İSTEGE BAGLI OLMALI.hayat kısa.
    Cevapla
  • Sezgine 11 ay önce Şikayet Et
    11. Sınıfı da kaldıralım!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor