Selçuk Veteriner Fakültesi'nden büyük başarı

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2000 yılında başvurduğu Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne (EAEVE) kabul edildi.

Selçuk Veteriner Fakültesi'nden büyük başarı
Selçuk Veteriner Fakültesi'nden büyük başarı
GİRİŞ 04.11.2013 09:45 GÜNCELLEME 04.11.2013 09:45

Zeki Dursun'un haberi

Birlik Komitesi, önceki gün Viyana'da gerçekleştirdiği toplantıda,  2000 yılından bu yana süren başvuru sürecini karara bağlayarak Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin Avrupa Birliği standartlarında tam akredite bir fakülte olduğunu ilan etti. Rektör Gökbel, kararın hem Selçuk Üniversitesi hem de Veteriner Fakültesi açısından önemli bir mihenk taşı olduğunu söyledi.

FAKÜLTE,  ZOR SÜRECİ BAŞARIYLA GEÇTİ 

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlamasında birliğin olmazsa olmaz kabul edilen 12 maddesi ile uygulaması gerekli 117 şartı da başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Süreç hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güner,  “2000 yılında EAEVE'ye Türkiye'de ilk üye olan fakülte olmuştuk.

EAEVE'nin uzmanlar komitesi, fakültemize ilk ziyaretlerini 18-23 Mart 2002 tarihinde gerçekleştirmişti. Bu ziyaret EAEVE tarafından Türkiye'deki veteriner fakültelerine yapılan ilk değerlendirme olmuştur. Sonrasında sunulan ziyaret raporu, fakültemiz yönetimine ve öğretim üyelerimize eğitim-öğretim politikamızın yeniden değerlendirilmesi için önemli  katkılar yapmıştır.

10-11 Nisan 2008 tarihinde uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından fakültemize tekrar ziyaret gerçekleşmiştir. İkinci değerlendirme ziyaretinin ardından, yönetimimiz ve öğretim üyelerimiz, raporda açıklanan sorunlar ve yetersiz konulara odaklanmıştır.

3-4 Mart 2011 tarihinde geçirilen üçüncü ziyaretin sonunda 12-13 Nisan tarihlerinde toplanan ECOVE tarafından heyetin raporlarında belirttiği bazı eksikliklerden dolayı onay alamamıştır. 8-9 Mayıs 2013 tarihinde EAEVE Uzman Heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyaret sonrası hazırlanan rapor, 30 Ekim 2013 tarihinde toplanan Eğitim Komitesi tarafından değerlendirilmiş ve fakültemiz tam akredite olarak kabul edilmiştir.” dedi.

REKTÖR GÖKBEL, “KARAR ÖNEMLİ BİR MİHENK TAŞI

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Kararın fakültemize, üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, dünya standartlarında bir fakülte olma yolunda önemli bir mihenk taşı olan bu başarıda 2000 yılından bu yana emeği geçen bütün yöneticilerimize, öğretim üyelerimize ve personelimize özverili çabalarından dolayı teşekkür ederim. Üniversitemizin uluslar arası hedefleri doğrultusunda bir hedefi daha başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

EAEVE NEDİR?

Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE), 1988 yılında kurulmuştur. 2013 yılı itibariyle Avrupa'daki 110 veteriner eğitim kurumlarından, 98'i EAEVE üyesidir. 98 üye fakülteden 54'ü akredite olmayı başarmış, 3 fakülte koşullu onaylanmış, 41 fakültenin başvurusu ise henüz onaylanmamıştır. Türkiye'den ise 15             fakülte halen EAEVE üyesi olup, Ankara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi olmak üzere 4 üniversite tam üye durumundadır.

EAEVE, Avrupa'daki veteriner fakültelerinin eğitim standartlarını geliştirmek, fakülteleri belirli kriterler çerçevesinde değerlendirmek ve kalite standardının artırılması konusuna teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

ZEDHABER

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı