İnsan Vakfı'ndan bir okula daha mescit

İnsan Vakfı “Okullara Mescit” projesi kapsamında yaptırdığı bir mescidini daha 1.850 öğrenci kapasiteli MUALLİM CEVDET İLKÖĞRETİM OKULU’NDA açtı.

İnsan Vakfı'ndan bir okula daha mescit
İnsan Vakfı'ndan bir okula daha mescit
GİRİŞ 18.11.2016 11:55 GÜNCELLEME 18.11.2016 12:57

1992 yılından bu yana insanı ve eğitimi önceleyerek faaliyetini sürdüren İnsan Vakfı, “İbadet, hangi dinde olursa olsun insan ruhunun en temel gereksinimi. İbadet etme isteğinin yaşı ve cinsiyeti de yok” diyerek içinde mescidi olmayan okullar için “Mescitsiz Okul Kalmasın” diyerek başlattığı proje kapsamında birçok okulda mescit yapımına devam ediyor.

İnsan proje kapsamındaki mescit açılışlarına İstanbul’un Beyoğlu İlçesi Halıcıoğlu Mahallesi’nde bulunan Muallim Cevdet İlköğretim Okulu ile devam etti.

Depo olarak kullanılan alanın kısa sürede hazırlanması ile oluşturulan; içinde kütüphanesi bulunan, minberi ve mihrabı olan 90 m² büyüklüğündeki mescidin açılışında İnsan Vakfı Müdürü Ercan Sarı, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman,  Milli Eğitim İlçe Müdürü Cemil Sarıcı, okul idarecileri, veliler, öğrenciler ve İnsan Vakfı dostları hazır bulundu.

Muallim Cevdet İlköğretim Okulu müdürü Metin Aydın, yaptığı konuşmasında karakter sahibi öğrenciler yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman ise konuşmasında, gençlik yıllarında öğrencilere namaz konusunu anlatmak için onları camiye getiren öğretmene soruşturma açıldığını anlatarak gelinen noktada çocukların rahatça kendi okullarındaki mescitte derslerini yapabileceklerini, müftülük olarak desteklerinin süreceğini belirtti.

İnsan Vakfı Ercan Sarı ise konuşmasında, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman öğrencilerin iyi ortamlarda namaz kılabilmeleri için hayata geçirdikleri proje kapsamında 20. mescidi açtıklarını, projeye devam edeceklerini vurguladı.

Çocuklar tarafından kurdelenin kesilmesinin ardından çocuklar ve büyükler yeni mescitlerinde ikindi namazı kıldılar.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı