2018 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı! YÖK sorgulama ekranı...

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2018 YÖKDİL sınavı 17 Mart tarihinde yapıldı. Dördüncüsü düzenlenen YÖKDİL sınavına katılan vatandaşlar YÖKDİL sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, YÖKDİL sınav sonucu öğrenme sayfası...

2018 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı! YÖK sorgulama ekranı...
2018 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı! YÖK sorgulama ekranı...
GİRİŞ 09.04.2018 13:56 GÜNCELLEME 09.04.2018 13:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) önderliğinde Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 2018 yılının ilk YÖKDİL sınavı 17 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. 19 Mart tarihinde ise yüzde 10'u açıklanan sınavın sonuçları merak ediliyor. Peki, 2018 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? Bir önceki YÖKDİL sınavdan 14 gün sonra açıklanmıştı. 17 Mart tarihli YÖKDİL sınavının da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. İşte, 2018 YÖKDİL sınav sonucu öğrenme sayfası...

YÖKDİL SINAV SONUCU AÇIKLANDI MI?

 

Geçtiğimiz yıl düzenlenmeye başlanan yabancı dil yeterlilik sınavı olan YÖKDİL dördüncü kez 17 Mart tarihine yapıldı. YÖKDİL sınav sonuçları resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Adaylar bilgilerini ileterek sisteme giriş yapacak ve sonuçlarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçlarına itirazlar ise 7-13 Nisan tarihleri aralığında yapılabilecek.

YÖKDİL SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL SINAV SONUCUNA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 

YÖKDİL NEDİR? 

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

KİMLER YÖKDİL'E GİREBİLİR?

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır.  Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

YÖKDİL SINAV BARAJI KAÇTIR?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir. YÖKDİL’in geçerliliğine ilişkin düzenlemeler YDS ile aynı olacaktır.

YORUMLAR 1
  • yökdilibekleyen 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık açıklansın YÖKDİL
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi