2018 BİLSEM öğretmen seçimi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM öğretmen alımı için başvuruda bulunan öğretmenler başvuru sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucunda elde ettikleri puanlar ile tercihte bulundular. 16-20 Temmuz aralığında BİLSEM tercihleri tamamlayarak atama sonuçlarını beklemeye başladılar. Peki, 2018 BİLSEM öğretmen tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 BİLSEM öğretmen seçimi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
2018 BİLSEM öğretmen seçimi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 25.07.2018 14:08 GÜNCELLEME 25.07.2018 14:09

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav uygulaması ile özel olarak eğitime alınan Bilim ve Sanat Merkezleri'nin (BİLSEM) öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere alımlar yapıyor. Başvuru sürecine Şubat ayında başlayan ve bir dizi sınav, değerlendirmenin ardından tercihe esas puanlarını elde eden öğretmenler BİLSEM atama tercihlerini de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiler. Peki, 2018 yılı BİLSEM öğretmen tercih atama sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, BİLSEM öğretmen seçimi tercih sonuçları açıklama tarihi ve tüm merak edilenler...

ÖĞRETMEN TERCİH ATAMA SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

 

Bilim ve Sanat Mekezleri'nde (BİLSEM) öğretmenlik yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını 17 Şubat 2018 itibariyle MEBBİS üzerinden tamamladılar. Sonrasında değerlendirmeye tabi tutulan öğretmenler, kendilerine verilen tercihe esas atama puanları ile tercihlerini gerçekleştirdiler.

20 Temmuz 2018 tarihinde sona eren tercih işlemlerinin ardından tercih sonuçlarının bir hafta içinde yani 27 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Atama sonuçları Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî internet sitesi http://ikgm.meb.gov.tr/ üzerinden ilan edilecek.

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM ATAMALARI NASIL OLACAK?

Adayların tercihleri doğrultusunda atamalar, alanlara göre tercih yapmaya esas puan
üstünlüğüne göre Atama Takvimi’nde belirtilen tarihler arasında Bakanlıkça
yapılacaktır.

Adayların tercihleri doğrultusunda tercih yapmaya esas puanların eşitliği hâlinde puanı fazla olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin bozulmaması durumunda hizmet süresi az olan adayın atamasına öncelik verilecektir.

Eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek kura ile belirlenecektir.

40 ve üzeri puan almış adaylardan ataması gerçekleşmeyenlerin puanları geçerliliğini yitirecektir. Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî internet sitesinde ilan edilecektir.

GÖREVDEN AYRILMA GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama
işlemleri 6- 17 Ağustos 2018 tarihleri aralığında tamamlanacaktır. Daha sonra öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülü’ne işlenecektir. 

BİLSEM ÖĞRETMEN SEÇME VE ATAMA KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması