2020 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler DGS ek tercih işlemlerine çevrildi. ÖSYM tarafından DGS ek tercih kılavuzunun yayımlanması ile ek tercihler başlayacak. İlk yerleştirme sonuçlarına göre adayların kayıt yaptırmadığı, tercih etmediği boş kontenjanlara YÖK kararı ile ÖSYM tarafından merkezi ek yerleştirme yapılacak. Peki DGS ek tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır?

2020 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?
2020 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?
GİRİŞ 13.10.2020 10:06 GÜNCELLEME 13.10.2020 10:08

DGS ilk tercihler ile herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar DGS ek tercih tarihlerini araştırıyor. ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre DGS yerleştirme işlemi sonrası 17 bin 406 kontenjan boş kaldı. DGS ilk tercih sonuçlarına göre adaylar kayıtlarını 9 Ekim- 15 Ekim tarihleri arasında yapacak. DGS ek tercih kılavuzunda belirtilen  hangi bölümlerde kaç kişilik kontenjan açığı kaldığı göz önünde bulundurularak adaylar ek tercihler ile  bu bölümlere yerleştirilecek. Peki DGS ek tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak. ÖSYM DGS ek tercih işlemleriyle ilgli açıklama yaptı…

 

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Dikey Geçiş ek tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. 2019 yılında DGS ek tercihleri 1-7 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl ilk tercihler sonucu yerleşen adayların üniversite kayıt işlemleri 9-15 Ekim tarihi arasında alınacak. Yerleştirme işlemlerinin sona ermesinin ardından ÖSYM DGS tercih kılavuzunu açıklayarak resmi tarihi adaylarla paylaşacak.

 

 


DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ÖSYM tarafından açıklanan tarihler arasında yatıracaktır.

DGS EK YERLEŞTİRME  NASIL YAPILACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2020-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir. 2020-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2020-DGS’ye girmiş ve 2020-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır.

Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!