KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS lisans sınav sonucu tarihi açıklandı!

Eylül ayında düzenlenen KPSS lisans oturumlarına katılan adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediliyor. Kamu kurumlarında memur olabilmek isteyen lisans mezunları KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. KPSS Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT Genel Kültür- Genel Yetenek sınavlarına katılan adaylar için ÖSYM sınav sonuç takvimini açıkladı. İşte KPSS lisans sonucu tarihi!

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS lisans sınav sonucu tarihi açıklandı!
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS lisans sınav sonucu tarihi açıklandı!
GİRİŞ 14.10.2020 17:35 GÜNCELLEME 14.10.2020 17:35

Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan lisans mezunu adaylar için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM bu yıl düzenlediği bazı sınavların sonuçlarını erken ilan etti. Sonuçların açıklanmasının ardından adayların tercih ve mülakat süreçleri başlayacak. Şimdiden hazırlıklarını tamamlayan adaylar KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasını istiyor. KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı 6 Eylül’de, 2020 KPSS Alan Bilgisi sınavları 12-13 Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 20 Eylül’de gerçekleşti. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 KPSS sınav sonuç tarihi!

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ÖSYM’nin yayımladığı sonuç takvimine göre 22 Ekim Perşembe 2020 tarihinde açıklanacak. Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Genel Kültür-Genel Yetenek ve ÖABT sınav sonuçları için herhangi bir belge basılmayacak. Adaylar sonuç bilgisinde testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanlarını öğrenebilecek.

 

KPSS SONUÇLARI NEREDEN NASIL ÖĞRENİLİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav değerlendirmesinin ardından sınav sonuçları ÖSYM’nin sonuç sayfasından “ sonuc.osym” adayların erişimine açabilecek. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçları görüntüleyebilecek. Sonuçların belirlenmesi adayların KPSS puan türünden aldıkları puanların belirlenmesinin ardından mülakat ve tercihler başlayacak. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan 2020 KPSS sınav sonuç takvimi;

KPSS Önlisans sonuçları 26 Kasım 2020

KPSS Ortaöğretim sonuçları 24 Kasım 2020

KPSS DHBT sonuçları 27 Ocak 2021'de açıklanacak.

KPSS LİSANS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI? 

Salgın hastalık sebebiyle ÖSYM bu yıl düzenlenecek sınavların takviminde değişikliğe 
gitti. Yeni sınav takviminin belirlenmesinin ardından sonuç tarihleri belli oldu. ÖSYM tarafından açıklanan tarihe göre sonuçlar 22 Ekim tarihinde ilan edilecek. Ancak bu yıl bazı sınav sonuçları belirlenen takvimden önce açıklandı. ÖSYM’nin yoğunluk derecesine göre sonuçların erken açıklanma ihtimali bulunuyor. Konuyla ilgili resmi açıklama olmaması ile birlikte sonuçların 1 hafta erken açıklanması gündemde.

KPSS A GRUBU KADROLAR NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

KPSS A Grubuna atanmak isteyen adaylar Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar,  bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına görev alabilir.

KPSS B GRUBU KADROLAR NERELERDE ÇALIŞABİLİR?

KPSS B Grubu kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlerde çalışabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?