Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika hamlesi

Son dakika haberi: Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği yüz yüze eğitimle ilgili kritik açıklama geldi. Kabine toplantısında alınan yüz yüze eğitim kararların ardından tüm gözlerin çevrildiği YÖK, Sağlık Bakanlığından bahar döneminde yüz yüze öğretime geçiş için görüş istedi. İşte detaylar...

Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika hamlesi
Üniversiteler açılacak mı? YÖK'ten son dakika hamlesi
GİRİŞ 02.02.2021 17:39 GÜNCELLEME 02.02.2021 18:58
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderilerek, ülkemizdeki üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin görüşlerinin bildirilmesi istendi.

YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması

YÖK tarafından iletilen yazıda, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulduğu belirtildi.

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN ACİL GÖRÜŞ BİLDİRİLMESİ İSTENDİ

Ayrıca yazıda, küresel salgın nedeniyle yükseköğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilerek örgün eğitim müfredatının, yüzde 40’a kadarının uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılabilmesi ve karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldığı hatırlatıldı. Yazıda son olarak Sağlık Bakanlığı’nın tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi istendi.

KÖY OKULLARI VE ANAOKULLARI YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakan Selçuk, köy okulları ve anaokullarının 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlayacağını açıklamıştı.

1 MART'TA İLKOKULLAR DA TÜM SINIF DÜZEYİNDE AÇILIYOR

1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyiyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde, haftanın 2 günü devam edecekler.

YORUMLAR 113
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Asla acmayın çok hareket olucak yayılım daha çok olhcak viris dahada artıcak
    Cevapla
  • Pırasa 3 yıl önce Şikayet Et
    A ça maz larrrr, bahar dönemimi geçin,Ekim de 2021-2022 açılacağını bile zannetmiyorum,şimdi de mutant başladı.
    Cevapla
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler açılmayacak, hocaların dediğine göre seneye DE ÜNİVERSİTELER acilmayacak, rahat uyuyun açılmayacak
    Cevapla
  • Selvi 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereden biliyorsunuz kesin birsey soylemiyorlarki
    Cevapla
  • Nuray Kömür 3 yıl önce Şikayet Et
    Evlatlarımızın sağlığı daha önemli açılmasın
    Cevapla
  • Kağan 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz milletle dalgamı geçiyorsunuz Allahanızı severseniz ya kaç aydan beri aynı haber net bir bilgi verin ki bizde rahat edelim sizde rahat edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada