YÖK programında Erdoğan'dan son dakika müjdesi: Haftaya başlıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Töreninde konuştu. Yeni müjdeyi de duyuran Erdoğan, "Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesini önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçireceğiz" dedi.

YÖK programında Erdoğan'dan son dakika müjdesi: Haftaya başlıyor
YÖK programında Erdoğan'dan son dakika müjdesi: Haftaya başlıyor
GİRİŞ 04.02.2021 14:53 GÜNCELLEME 04.02.2021 15:58
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bütçeden üniversitelerimiz için ayırdığımız pay 2,5 milyar liradan 36 milyar liraya çıktı. 

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüksek öğretimde temel amacımız, kalkınmada rolü olan bilimsel alanların desteklenmesidir. 

"MASKELERİNİ DÜŞÜRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Üniversitelerimiz farklı değerler üreterek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Eski Türkiye alışkanlığında olan da yok değil. Onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar. 

Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz, farklı değerler üretir hale gelerek birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Kendi kişisel çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskesi altında ortaya koyanların maskesini düşürmeyi sürdüreceğiz. 

(Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler) Anadolu bozkırlarında kurulan üniversitelerin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz.

15 genç üniversitemizin bazı bölümleri, 12 kıdemli üniversitemiz hocalarından dersler alacak. Buralardaki genç akademisyenlerin de kıdemli üniversitelerin yayınlarından faydalanmalarını ortak projeler yürütmesini sağlayacağız. Projenin tamamen gönüllük esasına dayalı olarak, köklü üniversitelerdeki öğretim üyelerince yürütülmesidir.

Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesini önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçireceğiz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 50
  • Abdurrahman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik reformlar bekliyoruz
    Cevapla
  • Kestane kebab 3 yıl önce Şikayet Et
    Her iyi yaptiginiz projenin yanindayiz Reis her sey vatan için sagolun varolun daim olunuz Reis
    Cevapla
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir guruba üye olmayan hiç kimse akademisyen olamaz.Nasıl Bilim üretilir bu ortamda....Liyakat arama sistemi zaten tam bir curcuna...Makaleyi yayınlayanlar bir birinin KANKASI....
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    üniversitelerde ogretim üyeleri icazetle üyeliği onaylaniyordu. yani sol görüşlü olmalisin, karni geniş olmalisin,ihanet ehli modunda olmalısın, ailenin senin bu modda olduğunu bilmemeli olmalısın daha niceleri. yetiştikleri öğrenci değil militanlardı. devletin çok onemli bir konuya el atması bizi çok memnun etti. Allah reisten ve reislerden razı olsun.
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    reis allah sana uzun ömür versin. bekliyoruz. müjdeleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?