Bursluluk sınavı (İOKBS) 2021 başvuruları ne zaman? MEB başvuru kılavuzunu yayımladı!

Bursluluk sınavı başvuru kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak İOKBS sınavına 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflar katılabilecek. Bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrencilere eğitim hayatlarında maddi destek sağlanacak. Peki 2021 İOKBS (bursluluk sınavı) başvuruları ne zaman yapılacak? İşte İOKBS sınavı başvuru tarihleri!

Bursluluk sınavı (İOKBS) 2021 başvuruları ne zaman? MEB başvuru kılavuzunu yayımladı!
Bursluluk sınavı (İOKBS) 2021 başvuruları ne zaman? MEB başvuru kılavuzunu yayımladı!
GİRİŞ 03.02.2021 15:14 GÜNCELLEME 03.02.2021 15:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 5. sınıftan başlayarak 11. sınıfa kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermeye devam ediyor. Her yıl yapılan İOKBS sınavına binlerce öğrenci katılım sağlıyor. 2021 yılında düzenlenecek sınava hazırlanan öğrenciler başvuru şartlarını ve kılavuzu merak ediyor. MEB, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru uygulama kılavuzunu bugün itibariyle yayımladı. Sınıf tekrarı, uzaklaştırma cezası alan öğrenciler sınava başvuru yapamazken ailesinin maddi geliri belli bir seviyenin altında olan öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Düzenlenen sınavda başarı sağlayan öğrencilere eğitim aldıkları dönem boyunca ödeme yapılacak. Peki bursluluk sınavı başvuruları nasıl yapılacak? İşte yayınlanan kılavuz!

İOKBS SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak sınavın başvuruları 08-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. 

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacaklardır.

İOKBS SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci
sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak.  Ailenin 2020 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2021 Mali Yılı için tespit edilen 16.080,00 (onaltıbinseksen) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2020 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir. 

BURSLULUK SINAVINDA KAÇ SORU SORULMAKTADIR?

İOKBS sınavına katılacak 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine toplam 100 soru yöneltilecek. Adayların bu soruları cevaplandırması için 120 dakika süre tanınacak. 5,6,7 sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden 25 adet soru sorulacak.  Lise öğrencilerine ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden 25’er soru yöneltilecek.

YORUMLAR 11
  • fırat 3 yıl önce Şikayet Et
    sınava okuldan mı başvuruyoruz
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    evt
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 480 puanla aldim ama kazanmadim
    Cevapla
  • fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinav zor mu
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya anası babası öğretmen olanlara bakın 170 alınca burs almaya hak kazanıyorlar esas onların puanı daha daha yüksek olması lazım zaten anası babası öğretmen burada bizlere haksızcılık yapılmış oluyor YAZIKLAR OLSUNNN...
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim
    Cevapla
  • Mustafa KORKMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun MEB.. Evladım, Eylül 2020 de girmiş olduğu iokbs burslu sınavı kazanmasına rağmen verilmedi.. Ankara daki ilgili yetkili ile görüşmede ne yapalım arada gözden kaçmış gibi ifade ederek seneye bir daha girsin şeklinde bir de tavsiyede bulunuyor.. Bununla beraber Cimerden defaatle yazmama rağmen düzgün bir cevap alamadım.. MEB 444 lü numaradan şikayet Dilekçesini oluşturmama rağmen Belki 3-4 defa oluşturdum.. PTT'ye git sosyal Kart verecekler.. Sonra bir dahaki seferinde Yok efendim VakıfBank'a bildirmişiz sonra Vakıfbank'tan sizi arayacaklar gibi böyle dalga geçer gibi cevaplar aldım Maalesef..
    Cevapla
  • İREM 3 yıl önce Şikayet Et
    senin adına üzüldüm ama normalde okul tarafından burs kartının verilmesi lazım ama sen kazandı belgen ile gidip şikayette bulun asla pes etme ve o senin hakkın bir yıl boyunca çabalıyosun ve kazanıyosun vermemeleri çok kötü cidden umarım bursunu alabilirsin
    Cevapla
  • Nevşehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin resmi dili yazıdır. sen 444 e güvenme. Borçlar Kanununa göre alacak hakkı geriye dönük 5 yıldır. Bulunduğun ilde en yakın MEB kurumuna kazandı belgesiyle dilekçeni ver. Dilekçende "geriye dönük alamadığımız ayların burs ücretinin de ödenmesini talep ediyoruz" şeklinde belirt. Evrak kaydının kayıt numarasını kesinlikle al. İlgili kurum Bilgi Edinme Kanuna göre 15 gün süre içerisinde cevap vermek zorunda. Muhakkak olumlu cevap gelecektir. Olumsuz cevap gelmesi durumunda Bakanlığı dava etme hakkınız doğar. Dava açma süresi evrak tebliği tarihinden itibaren 60 gündür.
    Cevapla
  • Buse 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını ara
    Cevapla
  • alivelideli 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin ehli olmayanlar görevde olduğu sürece her zaman böyle mağduriyetler olacaktır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat