YKS başvuru ücreti 2021! Üniversite sınavı YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

YKS sınavı 26-27 Haziran tarihinde yapılacak. ÖSYM tarafından yayınlanan YKS kılavuzuna göre başvurular 2 Şubat-4 Mart tarihleri arasında alınacak. Üniversite sınavına katılacak öğrenciler YKS sınav başvuru ücretlerini merak ediyor. YKS ücretleri anlaşmalı bankalar ve Aday İşlemleri Bölümünden (AİS) banka ve kredi kartıyla ödenecek. Peki 2021 YKS başvuru ücreti ne kadar? İşte YKS başvuru ücreti yatırılan bankalar…

YKS başvuru ücreti 2021! Üniversite sınavı YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?
YKS başvuru ücreti 2021! Üniversite sınavı YKS başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?
GİRİŞ 05.02.2021 08:59 GÜNCELLEME 05.02.2021 08:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ÖSYM tarafından  2021 YKS başvuru kılavuzu açıklandı. Kılavuzun yayınlanmasıyla birlikte başvurulara ait detaylarda belli oldu. Üniversite sınavına katılacak milyonlarca öğrenci başvuru hakkında bilgi sahibi olmak için araştırma yapıyor. Şubat ayının ilk haftası itibariyle sınava 150 günden az bir zaman kaldı. 26-27 Haziran tarihlerinde üniversite sınavları Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olmak üzere 3. farklı oturumda yapılacak. ÖSYM YKS sınav ücretlerini her oturum için ayrı ayrı almaktadır. Dileyen adaylar sınav başvuru ücretlerini ATM üzerinden yapabilirken isteyen adaylar Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden banka ve kredi kartıyla YKS sınav ücretini yatırabilir. Peki 2021 YKS başvuru ücreti ne kadar? İşte  Üniversite sınavı başvuru ücreti…

2021 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM yeni yılda Yükseköğretim Kurumları sınavı başvuru ücretini 90 TL olarak belirledi. Tüm oturumlara katılacak adaylar toplam 270 TL sınav ücreti ödeyecek. Adayların sınav ücretlerini 2 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında yatırabilecek.  Başvuru ücretlerini yatırmayan adaylar sınava katılamayacak.

Geç başvuru gününde, yapılacak sınav başvurularında %50 artırımlı olarak ücret ödenecek. Geç başvurular 17-28 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. 

İşte 2021 yılı YKS sınav tarihleri;

26 Haziran 2021 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT),

27 Haziran 2021 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 

27 Haziran öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) 

ÜNİVERSİTE SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

YKS sınavına başvuru yapmaya hazırlanan adaylar girmek istedikleri oturum sayısına göre sınav ücreti yatıracaklar. Sınav başvuru ücreti anlaşmalı bankalar üzerinden ve ÖSYM’nin resmi internet sitesinde bulunan e-İŞLEMLER bölümünde yer alan “ Ödemeler” kısmından yapılacak. Adaylar kredi/banka kartıyla ödeme yapabilecek.  

Başvuru ücretini bizzat yatırmak için bankaya giden adaylar görevliye başvuruda bildirdikleri T.C kimlik numarasını söyleyerek başvuru ücretini yatırabilir. İşlem sonrası adayların  bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir.

YKS SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATIRILABİLİR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); 

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); 

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); 

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); 

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; 

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); 

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); 

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YORUMLAR 3
  • Asla 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerin bile devlete katkısı oluyorsa geleceğimizi düşünen yoktur demek
    Cevapla
  • Rabia dural 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya hepsini geçiyorum biz evde 3 kişi yks sınavına gireceğiz 540tl mi ödiyelim yazık ya babamın marşı 1000 tl yazık yazık ne diyeyi .
    Cevapla
  • Attila 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuh ya fiyata bak. İyice ticarete döndü bu sınav işleri. Oturum başı 20 TL zam gelmiş. Sınav maliyeti mi artmış? Bakıyorum 10 kişi alınacak diye sınav açıyor bazı kurumlar. Sınav ücretini de 100 TL yapıyorlar. Tabi 100 bin kişi başvuruyor. Müthiş kazanç.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi