Lise sınavları iptal mi? MEB birinci dönem yarım kalan okul sınavlarıyla ilgili açıklama yaptı!

Lise sınavları iptal mi edilecek? Milli Eğitim Bakanlığı yarım kalan birinci dönem sınavlarının ikinci dönem 8 Mart Pazartesi günü yapılması kararını aldı. Yüz yüze yapılacak sınavlarla ilgili öğrenci ve veliler ertelenmesi ve yapılması konusunda sosyal medyada oldukça fazla tartıştı. Yapılacak sınavlarla ilgili MEB’den açıklama geldi. Peki lise sınavları ne zaman yapılacak? İşte sınav kararı...

Lise sınavları iptal mi? MEB birinci dönem yarım kalan okul sınavlarıyla ilgili açıklama yaptı!
Lise sınavları iptal mi? MEB birinci dönem yarım kalan okul sınavlarıyla ilgili açıklama yaptı!
GİRİŞ 08.03.2021 17:37 GÜNCELLEME 08.03.2021 17:37
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Birinci dönem karne alamayan öğrencilerin ölçme ve değerlendirme işlemleri ikinci dönem yüz yüze yapılacak sınavlarla belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteye girişte belirleyici olan ve  dönem sonu ortalamasını oluşturan karne notlarının yüz yüze sınav düzenlenerek verilmesi kararını aldı. Bakanlığın yaptığı planlama doğrultusunda sınavlar 3 haftaya geçmeyecek şekilde düzenlenecek. Okul yönetimleri tarafından koronavirüs tedbirleri alınarak okul sınavları gerçekleştirecek. İlk dönem yapılan yüz yüze sınavlar geçerli olurken yeni yapılacak lise sınavlarının ortalaması alınarak karne notu oluşturulacak. Öğrenciler İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde olduğu gibi karnelerini dijital olarak e-Okul üzerinden alacak. Peki lise sınavları iptal mi edildi? İşte MEB’in aldığı okul sınavı kararı!

Nisan ara tatili 2. dönem yapılacak mı? MEB’den öğrencileri yakından ilgilendiren tatil kararı!

LİSE SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada okul sınavlarının 8 Mart Pazartesi gününden itibaren üç haftayı geçmeyecek şekilde yapılacağı açıklandı. Okul sınavları bugünden itibaren  yüz yüze olarak gerçekleştirilirken, sınavların düzenleneceği kurumlarda gerekli tedbirler alınacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci döneme ilişkin iş ve işlemler 26 Mart Cuma gününe, sorumluluk sınavlarına ilişkin tüm iş ve işlemler ise 31 Mart Çarşamba gününe kadar e-Okul sistemine işlenecek.

MEB Ortaöğretim Müdürü Cengiz Mete geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada sınavların yüzde 40’nın ilk dönem tamamlandığını ifade etmişti. İkinci dönem yapılacak yüzde 60’lık dilim ile birlikte sınavların ortalaması alınacak ve öğrencilerin karne notları oluşturulacak. Birinci dönem lise öğrencilerine basılı karne verilmeyecek. Aynı ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde olduğu gibi 9,10,11 ve 12. sınıflar karne ve başarı belgelerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden alacak.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI MART AYININ SONUNDA!

Orta ve düşük riskli illerde lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise üniversite sınavına katılacak 12. sınıflar ile uygulamalı eğitim veren Mesleki ve Teknik Liseler, Spor Liseleri, Güzel Sanat Liseleri okullarına kavuştu. 15 Şubat itibariyle uzaktan başlayan ikinci dönem kısmen de olsa yüz yüze eğitim ile devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında birinci döneme ilişkin yapılan sınavları tamamlamayan okullar, ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında yapacak.

YORUMLAR 53
  • Sasonluyum 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Sınavlar çok kolaydı kolaydı
    Cevapla
  • Kremsanti 3 yıl önce Şikayet Et
    Ileride af çıkarsa sınava girene çıkar bence.Sinava girenler uzulmesin
    Cevapla
  • FURKAN. 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitimde dersler bakımından çok eksiğimiz War böyle direk yazılı yapılması kararı olmadı çok eksik War konukar üst üste bindi kalanlar çoğunluk ihtimalli olur buna bir çare bulunmalı
    Cevapla
  • EDANUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayn bendede kötü geçti
    Cevapla
  • Azime 3 yıl önce Şikayet Et
    1 haftaya sığdırdılar ve 15 sınacı bi haftada yapiyolar
    Cevapla
  • EDANUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayn bendede kötü geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?