Ara tatil yapılacak mı? MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan ara tatil ile ilgili kritik açıklama!

Ara tatil tarihleri, merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan tatil ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrenci ve veliler Nisan ayında 1 haftalık ara tatil uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Birinci dönemin sona ermesiyle yarıyıl tatili 1 hafta uzun sürmüştü. Peki Nisan ara tatili ikinci dönem yapılacak mı? İşte Bakan Selçuk’un yaptığı o açıklama...

Ara tatil yapılacak mı? MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan ara tatil ile ilgili kritik açıklama!
Ara tatil yapılacak mı? MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan ara tatil ile ilgili kritik açıklama!
GİRİŞ 09.03.2021 17:06 GÜNCELLEME 09.03.2021 17:06
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

2 Mart tarihi itibariyle kısıtlı da olsa yüz yüze eğitime 81 ilde başlandı. Okulların açılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tatil takvimi merak konusu oldu. Öğrenci ve aileler ileriye dönük planlama için ara tatil tarihlerini araştırıyor.  MEB tarafından 2020 yılında hayata geçirilen uygulama ile birlikte öğrenciler yarıyıl tatili, yaz tatilinin yanında birinci ve ikinci dönem 1’er haftalık ara tatil yapıyordu. Bu dönem pandemi nedeniyle Sömestr tatili (yarıyıl) 21 güne uzatıldı. Bu kararın ardından Nisan ara tatili yapılacak mı? sorusu gündeme geldi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli bir açıklama yaptı. İşte MEB’in 2020-2021 eğitim öğretim yılı tatil kararı!

 

Lise sınavları iptal mi edilecek? Milli Eğitim Bakanlığından okul sınavlarıyla ilgili açıklama!

 

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. " İlköğretim ve ortaokullarda yüzde 80'in üzerinde katılım var. İlk haftayı çok olumlu geçirdiğimizi gördüm. Öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmak gibi çalışmamız var" ifadelerini kullanan Bakan Selçuk ara tatil olmayacağını söyledi.

NİSAN ARA TATİLİ YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Ocak’ta başlayan Sömestr tatiline 7 gün ekleyerek tatili 21 güne uzattı. Koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış sonrası alınan karar ile birlikte Nisan ayında uygulanacak ara tatil, yarıyıl tatiline eklendi. Bu sebepten ötürü bu yıl 2. ara tatil olarak bilinen Nisan ara tatili uygulanmayacak.

MEB 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağutos'ta başladı.

Kasım ara tatili 16-20 Nisan tarihleri arasında yapıldı.

Birinci dönem 22 Ocak 2021 tarihinde sona erdi. 

Yarıyıl tatili 25 Ocak tarihinde başladı.

15 Şubat 2021 ikinci dönem başladı.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

YORUMLAR 68
  • Beeee 3 yıl önce Şikayet Et
    Tatil den bıktım artık yeter
    Cevapla
  • Malatyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne ara tatili yeterince tatil yapıldı ihtiyaç olan eğitim
    Cevapla
  • Nazee 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar burda böyle konuşmamız boş boş boş .Hiç bir işe yaramaz adamlar açmış okulu sınavları yapmadan kapatmazlar .
    Cevapla
  • serhan 3 yıl önce Şikayet Et
    okularkapansin
    Cevapla
  • ahmetemincalis 3 yıl önce Şikayet Et
    olm gidin çalışın ne iptali bekliyorsunuz daha hem normalleşme süreci işte ne güzel sizce de eski hayatımıza dönmeyelim mi? her neyse işte 1. sınavda yapamadıysanız 2. sınav daha iyisini yaparsınız bu dönem yatarak geçemez arkadaşlar alıştık üşengeçliğe ama buna da son vermeliyiz öyle değil mi? şimdi git ve çalış UvU
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru söylüyorsun ben başladım çalışmaya ;)
    Cevapla
  • Duygu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, bitsin artık bu oyuncak işler.Her yer her şey açık. İki gün okul , üç gün online olanlar bile tam hafta gidiyor .Lütfen 11.sınıfları bir an önce açın.Nisanda tatil olmasın. Zaten tatilde değilmiydik.Bu ülkenin tatile ihtiyacı yok.Eğitim ve toparlanmaya ihtiyaç var. Duyun artık sesimi. 11. Sınıfları açın yada bütün hafta her sınıftan öğrenci ististam sağlayan dershaneleri kapatın.Herkes 20.000 verip dersaneye gidemiyor. Lütfen artık bütün lise kademesini açın.
    Cevapla
  • Yeşim Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    açın şu liseleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi