KPSS'de soru sızıntısı iddiasının odağındaki Yediiklim Yayınevi'nden açıklama

KPSS'de soru sızıntısı iddiası gündemde. Yediiklim Yayınevi, iddiaları yalanladı. Yayınevinin sahibi Münir Çelik, "Birebir 20 soru aynı iddiası asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, hayatın gerçeklerine aykırıdır" dedi.

GİRİŞ 04.08.2022 16:20 GÜNCELLEME 04.08.2022 16:46
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik, "20 sorunun noktası, virgülüne kadar ÖSYM soruları ile aynı olduğunun" asılsız olduğunu iddia etti.

Çelik, Ostim'deki Yediiklim Yayınevi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavlar için soru, deneme ve yaprak testi hazırladıklarını kaydetti.

Yedi İklim dergisinden açıklama: Ali Haydar Haksal'a büyük ayıpYedi İklim dergisinden açıklama: Ali Haydar Haksal'a büyük ayıp

KPSS'de soru sızıntısı iddiası: Yayınevine operasyon, DDK ve YÖK'ten yeni açıklamaKPSS'de soru sızıntısı iddiası: Yayınevine operasyon, DDK ve YÖK'ten yeni açıklama

KPSS iptal edildi! Yeni ÖSYM Başkanı resmen açıkladıKPSS iptal edildi! Yeni ÖSYM Başkanı resmen açıkladı

ÖSYM'nin genel kültürden soracağı 120 soru için Yediiklim Yayınevi uzmanlarının özgün sorular hazırladığını dile getiren Çelik, soruları geçmiş yıllardakilerden esinlenerek hazırladıklarını ifade etti.

ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün'den açıklamaÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün'den açıklama

Soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunan Çelik, "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı (ÖSYM soruları ile) denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." diye konuştu.

Devlet Denetleme Kurulu ile konuyla ilgili görüştüklerini aktaran Çelik, olayda kendilerinin mağdur olduğunu savundu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçlansın bakalım bu işte kimlerin parmağı var.
    Cevapla
  • Ramazan aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yayincinin açıklamasında inanmıyorum ben nokta virgül aynı olmasına gerek yok sorular aynı olsada yeter bence
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö tam gaz devam. Burada yazamayacağım bir durumdan dolayı bana göre bütün sınavlarda bu şüphe var. İki kısım var. Birinci kısım direk soruları alıp adamlarına dağıtıyor ikinci kısım arakladıklarından bastıkları yayınlara serpiştirip satışlarını patlatıyor. Yani 15 Temmuz öncesi neyse düzen yine aynen devam ediyor. Sonra kılcal damarlarımıza kadar nasıl girdiklerini düşünüyoruz.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzenbazlık sahtekarlık hainlik hakbilmezlik herşey var bu işte milletin geleceğiyle devletin guvenilirligiyle kimse oyun oynayamaz devletin samarini görür yüzünde görmeli de
    Cevapla
  • yaman 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hayatım gerçeklerine aykırı olduğu için iptal oldu. Artık ösym mi size verdi siz mi ösym ye mi verdiniz biz bilemeyiz. Ama hala yalan konuşmaya devam etmeniz hoş değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı