Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nden bütünleşik doktora fırsatı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, tıpta akademik uzmanlık edinmek isteyen öğrencilere bütünleşik doktora olanağı sunuyor. Bu programla isteyen öğrenciler hem tıp doktoru hem de bilim doktoru unvanı elde ediyor.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nden bütünleşik doktora fırsatı
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nden bütünleşik doktora fırsatı
GİRİŞ 28.07.2023 11:45 GÜNCELLEME 28.07.2023 11:45

Türkiye’nin sağlık temalı sayılı üniversitelerinden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, öğrencilerine bütünleşik doktora programında eğitim görme olanağı da tanıyor. Söz konusu programa katılan öğrenciler, eğitim sürecinin sonunda hem tıp doktoru (MD) hem de bilim doktoru (PhD) unvanı kazanıyor.

Programın amacı

Programla, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesinde temel ve klinik bilimler alanında, bağımsız araştırmalar yürütebilecek ve bilime katkıda bulunabilecek nitelikte bilim insanı tıp doktoru yetiştirmek, tıp alanında bilimsel araştırmalara ilgi duyan tıp öğrencilerine eğitim sürelerini en verimli şekilde kullanma imkanı sağlayarak akademik ortamda ve klinikten uzaklaşmadan bilimsel araştırma deneyimi kazandırmak amaçlanıyor.

Kimler katılabiliyor?

2022-2023 Akademik Yılı itibarıyla başlatılan programa, Tıp Fakültesi 2’nci sınıfı başarıyla bitiren öğrenciler arasında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Alan Yeterlilik Testinde, tıp fakültesine yerleşmek için ilgili puan türünde ilk 5000’de yer alan öğrenciler iştirak edebiliyor. Tıp eğitimine dört yarıyıl eklenerek gerçekleştirilen bütünleşik doktora programında tıp doktoru ve bilim doktoru derecelerine yönelik eğitim ve öğretim, uygulama ve bilimsel araştırma faaliyetleri bir arada yürütülüyor. Eğitim süresi ise en az 8 yıl olarak belirlenen bütünleşik doktora programının mezunları, tıp alanı ve ilgili doktora alanında iki farklı diploma derecesini bir arada kazanıyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’